WS Lovrienden Lotenhulle – KFCE Belzele                0 – 3

Wedstrijdverslag                           competitiewedstrijd 21                                             Datum : 18/02/2024

“Opdracht geslaagd, driepunter brengt ons uit de dégradatiezone !”

Ondanks de behaalde 9 op 15 in 2024 en de verplaatsing naar het laatst gerangschikte Lotenhulle gisteren, waren we er toch niet zo gerust in dat we de volle drie punten zouden behalen . Reden te meer was de overwinning van De Lovrienden vorige week thuis tegen Kaprijke – Bentille maar vooral dat wij 5 basisspelers moesten missen . Zowel Steven Comeyne ( knie ) , Jelle de Langhe ( ziek ) , Artuur Criel ( belet ), Robbe Colpaert  ( werk ) en Jordi Vermeire ( werk ) waren niet inzetbaar . Wetende dat het voor de thuisploeg echt van moeten was om nog een kans op behoud te maken waren we extra op onze hoede .

Ondanks de kletsnatte dag lag het terrein in Lotenhulle er nog goed bij wat in ons voordeel speelde want over de ganse lijn was Belzele de best voetballende ploeg . De beginfase was het nog wat zoeken maar op de 17° minuut was het al prijs toen een snelle mooi opgebouwde aanval op links na scherpe voorzet van Jarne De Groote door Jef Van Driessche succesvol werd afgewerkt . De thuisploeg reageerde maar onze verdediging was bij de zaak en enkele kansjes werden in de kiem gesmoord . De herop tredende Lino Van Hecke die de gekwetste Steven Comeyne in het doel kwam vervangen kweet zich goed van zijn taak . Met wat meer geluk en ook wel een betere afwerking zou aan de rust een 0-2 zeker niet gestolen geweest zijn maar dit bleef uit .

Een tweede periode en windvoordeel voor onze jongens verliep zowat gelijkaardig als de eerste 45 minuten . Belzele met veel balbezit en gretig op zoek naar een geruststellende dubbele voorsprong maar wel goed geconcentreerd achteraan want Lotenhulle gaf ons in het verleden al enkele malen het spreekwoordelijk “ deksel op de neus “ door op een zeldzame actie tegen te scoren . Dit gebeurde gisteren gelukkig niet want op de 78° minuut werden we gerustgesteld toen de ingevallen Brent Van Leene na een combinatie Van der Cruyssen – Van Driessche op voorzet van laatstgenoemde kon binnentikken  ( 0-2 ) . De thuisploeg boog het hoofd en de laatste 10 minuten kregen we nog meer kansen aangeboden waaronder 5 minuten vóór affluiten het derde doelpuntje viel via een afstandsschot door Inaki Van Der Cruyssen ( 0-3 ) . Een gecontroleerde , volwassen partij van onze eerder sterk gewijzigde ploeg die slaagden in de opdracht om ons puntenaantal naar 20 te brengen . We geraken zo dichter bij de middenmoot en de beheerde 10° plaats ligt nu voor het grijpen .

Volgende week krijgen we thuis SK Bellem op bezoek . De lijn doortrekken en de slechte heenwedstrijd ( 4-1 verlies ) goedmaken door terug punten te pakken dat is de boodschap .

Belzele speelde met : L. Van Hecke – K. Schynkel –  A. Cazaerck – J.De Wulf – I. Van Der Cruyssen – M. Panhuysen – T. Van Hecke – T. Akoda – J. Van Driessche  – J. De Groote – Q. Smekens

Res : V. Morel – D. Goeman – B. Dupré – B. Van Leene

Verslag : GC Koen C.