WS l. Lotenhulle – KFCE Belzele 2 – 2

Wedstrijdverslag 17° competitiematch 2022-23

“ Twee dure punten weggegeven in slotkwartier “

Een wedstrijd waar we altijd 3 punten moesten pakken draaide uit op een duur puntenverlies om uiteindelijk vrede te moeten nemen met een puntje .

Na de overvloedige regen van de laatste dagen verwachtten we een zeer moeilijk te bespelen terrein toen we de verplaatsing naar Lotenhulle maakten . Maar dit viel al bij al nog goed mee gisterenmiddag . Wel een hobbelig veld maar zeker geen modderpartijtje . Er blies een felle wind en de thuisploeg startte met windvoordeel . Het eerste kwartier waren zij beslist de betere ploeg en wij kwamen enkele malen goed weg met o.a een bal op de paal en dank zij enkele goede tussenkomsten van Steven Comeyne werd de 1-0 niet aangetekend . Daarna een beter Belzele die vooral dreigde via Oduro en Vandriessche maar hun pogingen kenden nog geen succes . Colpaert moest het veld geblesseerd verlaten en achteraan werden enkele positiewijzigingen doorgevoerd . Zo kwam A.Cazaerck op de linkerflank post vatten wat aanvallend meer druk met zich mee bracht . Dit resulteerde dan ook in de 0-1 na een mooie combinatie op links toen na een gemeten voorzet Brent Van Leene met het hoofd kon afwerken net vóór de rust ( 44°min ) .

Na de kampwisseling was het nu de beurt aan onze jongens die dank zij het windvoordeel de thuisploeg op hun helft terugdrongen . Lotenhulle beet goed van zich af en we vonden maar moeilijk een gaatje in hun verdediging . Tot na ongeveer 65 minuten spelen Alexander Oduro op links uitpakte met een prachtige individuele actie door na 3 verdedigers uit te schakelen scherp voorzette naar de verste paal waar terug Brent Van Leene er als de kippen bij was om binnen te tikken (0-2) en zo Eendracht op rozen . Wissels werden uitgevoerd langs beide kanten en aanvankelijk hadden we er een goed gevoel bij dat ondanks we niet super goed speelden de drie puntjes konden veilig stellen . Tot een kwartier voor het einde een misverstandje tussen Lecluyse en Comeyne ons zuur opbrak . Een Lo’se aanvaller profiteerde van die aarzeling en was sneller dan Cé die alleen op Steven Comeyne afstormde . Cé trok hem vervolgens als laatste verdediger onderuit net op de baklijn  en die voorspeler ging vervolgens gewillig neer in het strafschopgebied . De ref blies voor penalty en gaf onze verdediger prompt de rode kaart . Strafschop omgezet en met nog een 15 tal minuten te gaan kregen de blauwhemden terug moed . Het werkte want niet zo lang daarna ( 82°min ) werd de eerder ongedekte spits Naert op rechts aangespeeld . De spits controleerde het leder goed en in de draai verschalkte hij overhoeks Steven Comeyne die geen verhaal had tegen deze knappe gelijkmaker . Wij met verstomming geslagen probeerden nog de laatste minuten het terug recht te trekken maar hun doelman Seys hield verder zijn netten schoon . De scheids liet nog een paar minuten overtime volmaken en blies de wedstrijd af . Een gemiste kans om terug op de tiende plaats in de rangschikking te komen en haasje over te spelen met Evergem Center,  viel in het water .

Volgende week recupereren we thuis captain en kersverse vader (voor de tweede maal ) Jelle De Langhe voor de komst Van SK Wachtebeke . T1 Filip Bauters is tevens terug uit het hoge Lapland na vakantie.

Belzele speelde met : S. Comeyne – T. Mattheeuws – K. Schynkel – A. Cazaerck – A. Yurtay – B. Van Leene – R. Colpaert – J. Van Driessche – A. Oduro – C. Lecluyse – J. Verdegem

Res : D.Goeman – M.Panhuysen – S.Schauvliege – T.Van Acker

Verslag : GC Koen C