VV Zomergem – KFCE Belzele 0 – 1


De eerste driepunter is binnen ! 

Wedstrijdverslag  14° competitiematch

Het kon niet blijven duren dat we die eerste overwinning terug net niet zouden binnenhalen . Gisteren op het B-terrein van medekandidaat dégradant VV Zomergem werd het een nipte maar dik verdiende zege !

De afgelopen maand zagen we duidelijk dat onze jonge jongens beter begonnen te spelen en dat de beloning om een eerste maal te winnen dit seizoen niet lang meer zou duren . Vooral defensief zien we een veel beter georganiseerd KFCEB die de grote nederlagen van 0-6, 7-1 en 8-1 momenteel niet meer mogelijk maakt . Als we de laatste 4 partijen op een rijtje plaatsen zien we dat er slechts 6 tegengoals werden geïncasseerd . Het grote hekelpunt blijft echter het scorend vermogen dat ruim ondermaats is en op die manier kan je geen punten pakken die broodnodig zijn .

In het duel gisteren met de Mickey’s was dit terug te zien maar gelukkig was één doelpuntje van Jef Van Driessche voldoende om die eerste dik verdiende driepunter bij het schamele  tot dan toe behaalde 1e punt te voegen .

De wedstrijd op zich was geen beauty op gebied van mooi voetbal maar wel een kleine veldslag tussen de tot nu toe twee minste ploegen uit de reeks . Op zich wel een spannende partij op een klein en slecht veld ( oefenterrein ) waar mooie combinaties zelden te zien waren . Verder wil ik terug onze defensie en met vermelding keeper Boaz Ringoot een pluim geven voor het geleverde werk . Aanvallend waren wij zeker beter dan Zomergem maar een keertje meer scoren om wat geruster te kunnen voetballen zat er terug niet in . In ieder geval de overwinning zal de ploeg een boost geven en hopelijk kunnen we alvorens de winterstop in te gaan, met verplaatsingen naar Merendree en Sente , nog wat puntjes meepakken !

Komende zondag op het kunstgras van Merendree is Saouti geschorst ( 3°geel ) en komt Verdegem terug uit schorsing ! Schauvliege is nog geblesseerd .

Belzele speelde met : B. Ringoot – Colpaert – Van Leene – J.Van Driessche – S.Van Driessche – Saouti – Duruer  – Cazaerck – Schynkel – D. Verclyte – De Puydt  

Res : Van Der Gracht – Goessens – Verschuere – De Wispelaere – Van De Velde

Verslag : Koen C. ( GC )


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *