VV Sparta Ursel  – KFCE Belzele           6 – 0              


Wedstrijdverslag                           competitiewedstrijd 23                                             Datum : 03/03/2024

“ Terug met beide voetjes op de grond !”

De verplaatsing naar de vice-leider Sparta Ursel is ons gisteren zuur opgebroken . Ondanks wij in een positieve periode verkeerden en ook het geloof hadden om daar een goed resultaat neer te zetten is de regenachtige namiddag op een afknapper uitgelopen .

Coach Bauters moest in eerste instantie terug sleutelen aan de ploeg wegens het ontbreken van vier spelers met name Cazaerck ( verhuis), Panhuysen ( belet ) , Goeman ( reis ) en De Groote (ziek ) wat terug een aanpassing voor het team . Belzele startte nochtans zeker niet slecht en kon gelijke tred houden met het sterke Ursel tot aan de 18°minuut de thuisploeg bij hun eerste gevaar op voorsprong kwam (1-0 ) . Wij reageerden direct daarna met twee mooie gelegenheden om op gelijke hoogte te komen maar de kopbal van B. Van Leene en het afstandsschot van J.De Wulf werden met brio geweerd door de sterk keepende thuisdoelman Delaere . Ursel staat bekend voor zijn efficiënte afwerking en hadden dan nog het geluk mee om net vóór de rust via een afgeweken schot op doel met 2-0 de rust in te gaan . Een eerste helft waar we zeker ook konden scoren en waar de thuisploeg ons zeker niet overklaste maar aan 100% afwerkte .

De tweede periode was een ander paar mouwen . In alle opzichten kwamen we te kort en had Ursel constant balbezit en belegerden ze ons doel . Een met inzet spelende Quinten Smekens viel dan ook nog uit met blessure en zo kregen we nog minder grip op het middenveld . Dario Boulez scoorde de 3-0 na een scherpe lage voorzet waarop we ons miskeken en op een mum van tijd stonden we na een collectieve Urselse aanval op 4-0 . Het werd voor onze jongens nog een bittere pil want het doelpuntenaantal ging nog de lucht in de laatste 10 minuten wat de uiteindelijke einduitslag op 6-0 bracht . We staan weer met de voetjes op de grond na een puntrijke periode van zeven weken . Volgende zondag verwachten we thuis de derde in de rangschikking met name E.Machelen .

Hopelijk kunnen we dan met onze voltallige bezetting aantreden en terug de draad oppikken om zo vlug mogelijk het behoud te verzekeren want we zijn er belange nog niet !

Belzele speelde met : L. Van Hecke – K.Schynkel –  R.Colpaert – J.De Wulf – I.Van Der Cruyssen – Q.Smekens – T. Van Hecke – A.Criel – J.Van Driessche  – B.Van Leene – J. De langhe

Res : S.Verscheure – T.Akoda – J.Vermeire

Verslag : GC Koen C.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *