VV Eendracht Hansbeke A  – KFCE Belzele   1-1     


Wedstrijdverslag                           competitiewedstrijd 26                                             Datum : 24/03/2024

“ Onverwacht maar dik verdiend punt op inzet en karakter !”

Met de uitslag in de heenronde zijnde 1-8 verlies , de huidige klassering van VVE Hansbeke (3°)en vooral het lange lijstje van geschorsten en geblesseerden meegerekend , verwachtten we niet dat we gisteren punten zouden pakken . Nochtans tegen Waarschoot lukte het ook dus met dezelfde ingesteldheid als vorige week de wedstrijd aanvatten was de boodschap .

Belzele startte met windvoordeel wat ongetwijfeld het wedstrijdbeeld bepaalde . Onderschatte de tegenstander ons te veel of waren wij gewoonweg veel beter in de beginfase ? Het was wel het tweede want wij waren de gevaarlijkste ploeg . Al vlug schiepen we enkele doelrijpe kansen maar verzuimden ze om op voorsprong te komen . We voelden dat er een goaltje in de lucht ging en dit werd ook werkelijkheid toen rond de 20°min de mee opgerukte, sterk spelende Kobe Schynkel een collectieve aanval kon afronden ( 0-1 ) . Uit de talrijke hoekschoppen via Van Der Cruyssen dreigden we maar een verdubbeling van de voorsprong lukte niet . Rond het half uur een opmerkelijke fase , onze doelman Lino Van Hecke trapte uit en die diens, met de wind gedragen, zeer verre bal botste zo maar onder de deklat van zijn collega doelman Van de Geuchte die de 0-2 maar net kon vermijden door de bal over te tikken. Hansbeke was vooral op verdedigen aangewezen en mocht zich gelukkig prijzen dat de ruststand op 0-1 bleef . Zij rekenden vooral op de tweede helft want dan hadden zij windvoordeel .

De tweede periode kregen we inderdaad waar wij voor vreesden , de thuisploeg die met hun fysieke spelers druk zetten . Gelukkig konden we rekenen op een zeer attente Lino Van Hecke die op zijn lijn enkele mooie saves verrichtte en ons in het eerste kwartier tot tweemaal toe behoedde voor een tegendoelpunt . Op counter kwamen we er toch enkele malen uit via Van Leene en Vermeire en het lukte bijna om de voorsprong te verdubbelen maar dat tikkeltje geluk ontbrak . De tijd vorderde en Hansbeke stak nog een tandje bij om de aansluitingstreffer te scoren . Ondanks dat iedereen bij ons zich dubbel en dik plooide om die voorsprong te behouden was het hun onvermijdelijke topscoorder Ruben Deleu die met het hoofd de 1-1 op het bord bracht op de 75°min . Slechts éénmaal kreeg hij de ruimte van onze sterk spelende défensie en het was prijs . Velen zagen de bui al hangen met het idee dat er nog een tweede maal zou gescoord worden maar bij ons hielden ze het hoofd koel en behaalden we aanvankelijk onverwacht maar wel dik verdiend een punt op inzet en karakter .

Deze terug fel betwistte match kostte ons andermaal te veel gele kaarten met als gevolg dat voor de volgende wedstrijd thuis op zaterdag 06/04 tegen St.Muide,  Jonas De Wulf en Tim Van Hecke geschorst zijn . We recupereren wel Panhuysen en Van Driessche .   

Belzele speelde met : L.Van Hecke ––K.Schynkel –  B.Van Leene – J.De Wulf – J.De Langhe – Q.Smekens – T. Van Hecke – A.Criel – I.Van Der Cruyssen – J.Vermeire

Res : T.Akoda – S. Verschuere – N.De Wispelaere – V.Morel

Verslag : afg. Koen C.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *