VV E.Hansbeke A – KFCE Belzele 1 – 0


Wedstrijdverslag 23° competitiematch 2022-23

“ Volwassen verdienstelijke wedstrijd gespeeld maar geluk en de beloning bleven achter !!

Gisteren op bezoek bij VV E.Hansbeke A . Terug een moeilijke partij maar met de ingesteldheid van afgelopen zaterdag zou zeker iets kunnen . De heenwedstrijd eindigde op een onverdiende 1-2 nederlaag iets wat we graag willen rechtzetten .We misten Jef Van Driessche geel geschorst maar Brent Van Leene en Cé Lecluyse waren terug van de partij .

De strijdlust van vorige speeldag werd bevestigd en Belzele zette het eerste kwartier de thuisploeg onder druk . Hun verdediging moest alle zeilen bijzetten om verschillende snelle uitbraken via onze fel opzittende aanvallers te stuiten door overtredingen te maken . Wij dreigden wel maar in de zone van de waarheid bleven we onmondig en kwamen niet tot scoren . Hansbeke van hun kant dwongen heel wat hoekschoppen af want daar wouden ze hun lengte uitspelen en vooral hun vlot scorende spits Ruben De Leu bereiken . Deze laatste werd heel vakkundig uit de wedstrijd gehouden door een beresterk spelende Kobe Schynkel die heerste bij kopbalduels . Het spel ging goed over en weer maar het eerste doelpunt viel maar niet . Ei zo na kwamen we op voorsprong op de 40°min toen verdediger Jonas Maeyens een strakke voorzet op rechts bijna in eigen doel verwerkte . De bordjes bleven blank en er werd voor rust gefloten .

Na de kampwisseling speelde de geelhemden naar hun favoriete doel en hadden wij het voordeel iets meer bergaf te spelen . Terug felle duels vooral met lange ballen vanuit de thuisdefensie maar onze verdediging kweet zich goed van hun taak . Op het uur terug pech voor Belzele . Sam Schauvliege met een strak afstandsschot , mooi afgeweerd door de keeper in de richting van Brent Van Leene die zijn schot nipt naast zag gaan ! Weg kans , weg voorsprong ! Hansbeke zette meer druk en vooral via Versprille en Mestdagh kwamen ze gevaarlijk opzetten . Onze jongens waren bij de pinken en het zag er naar uit wie er ging scoren de match zou winnen . Op de 74°min kregen we een zeer discutabele fase , een diepe bal over onze verdediging werd door de piepjonge grensrechter aanvankelijk al lopend duidelijk afgevlagd maar om één of andere reden hield hij terug de vlag naar beneden en wees naar de hoekschopvlag . Uit deze  hoekschop kon men bij VVE de bal verlengen naar de verste paal , Steven Comeyne kon er nog even bij de bal belandde aan de paal waar men het leder niet kon wegwerken en in de kluts kreeg thuisspeler De Meyer de gelegenheid om een eerder ongelukkig doelpunt aan te tekenen (1-0 ) .  Ondanks de achterstand bleven we niet bij de pakken zitten en probeerden we nog met volle moed om de gelijkmaker te scoren . Hansbeke trok zich meer terug en verdedigde de minieme voorsprong tot het einde en maakte onze overige laatste pogingen allen onschadelijk .

Het blijft een ongeschreven wet in het voetbal : Als je niet kan scoren kan je niet winnen !! En dan zijn alle lovende woorden over een goede partij slechts een schrale troost achteraf . Volgende week stunten op de ongeslagen leider Evergem 2020 ! Dat zou pas iets zijn , wie weet !!??       

Belzele speelde met : S. Comeyne – J.De Langhe – K. Schynkel – R.Colpaert – T.Van Leene – A. Cazaerck – S. Schauvliege – C. Lecluyse – B. Van Leene – Q. Smekens– J. Verdegem  

Res : T. Van Hecke – A. Wittevrongel – A. Yurtay – A. Van Der Gracht

Verslag : GC Koen C


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *