VV 9000 Gent – KFCE Belzele    2 – 2

Wedstrijdverslag 17° competitiematch 2023-24 Datum : 13/01/2024

“ Op karakter verdiend  puntje uit de brand gesleept ! “

Na de deugddoende overwinning eind 2023 thuis tegen Kaprijke-Bentille , dachten we zaterdag de positieve lijn door te trekken en terug drie punten te kunnen pakken tegen een tegenstrever die net boven ons gerangschikt stond . Maar andermaal zijn we bedrogen uitgekomen maar mogen we enigszins tevreden zijn met het punt dat we op het einde van de wedstrijd uit de brand sleepten .

VV 9000 Gent begon furieus aan de wedstrijd en gedurende het eerste kwartier waren wij duidelijk de mindere want de thuisploeg was gretiger en gevaarlijker in de aanval . Gelukkig konden we rekenen op een attent sluitstuk Steven Comeyne die bij die gevaarlijke acties de netten schoon hield . Ondanks het speloverwicht van ” de Negenduust Boys “ kwamen wij enkele keren vooral dreigend opzetten op de rechterflank maar zoals het dit seizoen moeilijk lukt bleven we onmondig in de afwerking . Wat wij niet kunnen deed 9000 Gent wel na een slecht wegwerken in onze verdediging verraste Vandenheulen op de 23°min Steven Comeyne met een kopbal 1-0 . Belzele kwam daarna beter in de wedstrijd maar kon ondanks enkele kansjes nog niet gelijk maken tegen de rust .

Een tweede periode met wisselend spelbeeld maar weinig dreiging langs beide kanten . Eenmaal kon de thuisploeg zich op links doorzetten en de afgeweken voorzet belandde bij Ryckaert die de 2-0 op het bord bracht . Wij zagen de bui al hangen maar onze jongens maakten een vuist en de ingekomen wisselspelers lieten zich opmerken . Toen op de 78°min Jef Van Driessche , nochtans niet zo goed in de match , zijn kans waagde op afstand , lukte het dan toch . De 2-1 was een feit en we geloofden er terug in . Enkele minuten later werd de ingevallen Brent Van Leene in de diepte gestuurd . Brent was sneller op de bal dan Schatteman die hem als laatste man foutief stuitte met een rode kaart als gevolg en een vrije trap net vóór de zestien . Inaki Van Der Cruyssen nam deze vrijschop voor zijn rekening . De doelman loste zijn centrale trap eventjes en terug Jef Van Den Driessche was er als de kippen bij om de gelijkmaker te scoren ( 2-2 op 85°min ) . We kregen vleugels en nu was het van “ erop en erover “ . Ondanks de numerieke minderheid verdedigde 9000 Gent zich goed tot op het einde en konden we onze rémonte niet meer succesvol afronden . De ref liet nog een drietal minuten overspelen wegens het jammerlijk uitvallen van Quinten Smekens die terug herviel in een knieblessure maar ook deze speelminuten veranderde niets meer aan het gelijkspel .

Volgende week de derby thuis tegen Center . In de heenmatch verloren we jammerlijk met 2-0 na een beresterke partij waarin we veel meer verdienden . Hopelijk zijn we allen er klaar voor om zondag  puntengewin thuis af te dwingen !!

Belzele speelde met : S.Comeyne – K.Schynkel – A.Criel – A. Cazaerck – M. Panhuysen – T.Van Hecke– I.Van Der Cruyssen – J.De Wulf – J. De Groote – J. Van Driessche – J.De Langhe

Res : Q.Smekens – J.Vermeire – B.Van Leene – T.Akoda

Verslag : GC Koen C.