VK Watervliet – KFCE Belzele 6 – 1


Wedstrijdverslag                           15° competitiematch 2022-23

“ Terug met beide voetjes op de grond “

Na de prachtprestatie vorige week toen we de leider Evergem 2020 een punt afsnoepten en in gedachte dat we de laatste 4 wedstrijden niet verloren trokken we met vol vertrouwen naar de tweede in de rangschikking met name VK Watervliet .

De hoop daar de positieve lijn te kunnen doortrekken werd een totale afknapper !! Ik moet eerlijk toegeven in het noorden van het Meetjesland werden we geconfronteerd met het beste elftal dat we tot nu toe dit seizoen partij boden .

Ondanks het vroege tegendoelpunt via C. Pauwels na hoekschop boden we het eerste kwartier goed weerwerk en kregen we enkele kansjes waaronder een afgekeurd doelpunt wegens buitenspel . Maar vanaf dan speelden zij hun grootste troef uit namelijk hun offensieve collectieve snelheid en vaardigheid die ons onvermijdelijk op onze helft terugdrong . Dit resulteerde al vlug in een tweede doelpunt die de aalvlugge De Wulf mooi afrondde ( 2-0 ) . Wij konden daar weinig tegenover zetten en de druk bleef aanhouden met een droge 3-0 achterstand aan de rust als resultaat .

Ook in de tweede helft zagen we een gelijkaardig spelbeeld met een dominerende thuisploeg die op hun élan ons bleef bestoken met snelle uitbraken op de flanken en goed combinatievoetbal . Nu en dan kwamen we er ook nog eens goed uit maar dan stond hun verdediging pal en konden we de achterstand die ondertussen al op 4-0 stond niet verkleinen . Tot overmaat van rampen slikken we toen nog een vijfde , waarbij voorafgaand handspel niet werd gefloten , en zesde doelpunt terug via het duo Pauwels-De Wulf . Gelukkig voor ons konden we nog onze eer redden kort voor het einde via Matisse Panhuysen die de eindscore 6-1 vastlegde .

Overduidelijke overwinning van een sterk VK Watervliet die over een ploeg beschikt die met Evergem 2020 tot op het einde van competitie zal blijven duelleren  om de hoofdvogel in 3°A . Wij van onze kant likken onze wonden na het verdiende maar qua score toch wat overdreven verlies . Erger was terug de kaartenlast , met als gevolg dat zowel A. Cazaerck als S. Schauvliege hun derde geel voor de neus kregen en vervolgens geschorst zijn voor de afsluitende match van 2022 volgende week thuis tegen Standaard Muide . Captain Jelle De Langhe kreeg eveneens nog een geel kartonnetje voorgeschoteld maar die is er gelukkig wel bij . Tom Van Leene herviel terug in een oude blessure dus zal ook afwezig zijn . K. Schynkel , D. Goeman en J. Verdegem komen wel terug uit schorsing !!

Tegen diverse ex- KFCEB spelers nu komende zaterdag moeten we terug focussen op die wedstrijd tegen een goed team . Met verenigde krachten en wilskracht , iets wat we voorheen al bewezen , hopen we op een beter resultaat . 

Belzele speelde met : S. Comeyne – A. Cazaerck –J. Van Driessche – J. De Langhe – T. Van Leene – C. Lecluyse – B. Van Leene – R. Colpaert – T. Van Acker – M. Panhuysen – S. Schauvliege  

Res : A. Van Der Gracht – A. De Wispelaere – T. Matheeuws – A. Yurtay

Verslag : GC Koen C


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *