VK Watervliet – KFCE Belzele  4-2

Wedstrijdverslag                           competitiewedstrijd 28                                             Datum : 13/04/2024

“ VK Watervliet de onbetwiste kampioen eventjes moeilijk gemaakt in de tweede helft !”

Een zaterdagavondwedstrijd waarvan beiden zonder enige stress moesten aan beginnen . Wij zeker van het behoud en de huidige leider die er al naar uitkeek om om 20u45 de schuimwijn te mogen ontkurken en een logische overwinning nastreefde.

De thuisploeg speelde zijn geliefkoosd spelletje met name van in het begin hoge druk en de tegenstander direct bij de keel grijpen . Dit was niet anders en na 5 minuten trof Steyaert raak na een dieptepas op links . In het begin moesten we hun druk ondergaan en na net geen 30 min spelen stonden wij al 3-0 in het krijt nadat eerst Baeke onze jonge doelman Morel met een verre lob verraste en vervolgens Pauwels een lucky-goal lukte nadat diens verre bal al botsend hoog over onze beproefde Viktor in het doel verdween .  Belzele probeerde met enkele aanvallen tegen de wind in de thuisploeg van enige repliek te voorzien maar hun rijzige doelman Verborgt hield zijn netten schoon . Toen De Wulf er kort voor de rust er 4-0 van maakte vreesden wij dat we het kind van de rekening gingen worden en dat hun kampioenviering nog meer in de verf zou gezet worden met een afstraffing van je welste voor KFCE Belzele .

De talrijk aanwezige toeschouwers maakten zich voor de tweede helft op voor nog een hoop doelpunten van de kersverse  kampioenen maar deze gedachte draaide toch anders uit ! Met het windvoordeel in de rug en de onderschatting van de leiders vocht onze jonge groep kranig om niet vernederd te worden . En dit lukte want in de tweede periode was het den Eendracht die het roer in handen nam en via Matisse Panhuysen en Jef Van Driessche terugvocht tot 4-2 . Het was niet dat Watervliet liet begaan,  neen in tegendeel voor hen lukte er weinig of niets meer en verkeken ze meerdere kansen om hun score op te drijven . Hun doelman Dries Verborgt moest nog alles uit de kast halen op een ver , mooi schot van Sam Verschuere die hij via de paal uit zijn doelvlak ranselde en zo de 4-3 voorkwam .

Over het geheel van de wedstrijd was Watervliet wel de verdiende winnaar en tevens kampioen maar de verdienste van onze jongens zat hem vooral in de strijdlust die ze toonden in de tweede helft van de match die de thuisploeg zekerheid gaf van de titel in 3°provinciale A seizoen 2023-2024 .

Belzele speelde met : V. Morel ––K. Schynkel –  B. Van Leene – J. De Wulf – M. Panhuysen – I.Van Der Cruyssen – T. Van Hecke – A. Criel – J. Van Driessche  – J. De Langhe – R. Colpaert

Res : L. Van Hecke – S. Verschuere – J. De Groote Verslag : afg. Koen C.