SKDJ Lovendegem – KFCE Belzele: 4 – 0


SKDJ Lovendegem – KFCE Belzele         4 – 0

Gisteren maakten we onze kortste verplaatsing van het seizoen naar onze Lovendegemse buren . Een persartikel in het Nieuwsblad eerder de voorbije week verwees naar een zeer gemotiveerde thuisploeg die maar al te graag onze enigszins verzwakte ploeg door de vele afwezigen een nederlaag wouden bezorgen . Wij van onze kant zouden er alles aan doen om dit scenario niet te laten uitkomen .

Maar wat wij beslist wouden vermijden om “ kind van de rekening “ te worden is dan toch uitgekomen .

Een furieus gestart Lovendegem zette ons het eerste kwartier van de wedstrijd onder druk maar als bij wonder hielden we vlot stand . Tot op de 16°min een ongelukkig handspel van een steeds goed spelende Saouti streng werd bestraft met een strafschop de ban brak . Praet achter de bal en de 1-0 stond op het bord . Van dan af ging het spel meer over en weer en kregen beide ploegen nog verschillende mooie kansen . Nogmaals bleek ondanks een grote inzet van onze jongens dat we in de zone van de waarheid we het niet kunnen afmaken . Zo waren er grote kansen voor Lecluyse en Smet om de gelijkmaker te scoren maar de efficiëntie ontbrak . Ruststand 1-0 .

Na de koffie zagen we een Belzele die meer offensief ten strijde trok maar het ongeluk kende dat bij het te ver uitglijden bij een sliding A.De Puydt zijn tegenstander ten val bracht en de ref. voor een tweede penalty floot . Terug kapitein Praet als strafschopnemer en andermaal liet hij onze verdienstelijke keeper Yasin In geen enkele kans 2-0 . Trainer Van Durme probeerde met de inbreng van de wisselspelers het tij te keren maar een aansluitingstreffer zat er niet meer in . Achteraan werd er bij ons dan ook meer ruimte gegeven en dit resulteerde nog in twee laattijdige tegendoelpunten op de 81° en 88 ° via Van Daele en Menu die de einduitslag van 4-0 bepaalden .

Verdienstelijke partij van onze jonge ploeg die vechtersmentaliteit toonde maar uiteindelijk met te zware cijfers het onderspit moest delven voor een completer en meer ervaren SKDJ Lovendegem die hun misstap van vorige week ruim goed maakte . Wij blijven verweesd achter met 0 op 6 en delen  dit nog met twee andere ploegen uit de reeks namelijk het sterk aangeschreven Lembeke en ook nog Zomergem die puntloos blijft .

Volgende week op de kermis volgt er in feite nog een zwaardere thuiswedstrijd tegen het ongeslagen FC Destelbergen . Voetbal is soms onvoorspelbaar wie weet kunnen we stunten !!

Belzele speelde met : Y. In – R.Colpaert – J.Verdegem – A.De Puydt – T.Van Acker – S.Schauvliege – C. Lecluyse – A. Saouti – S.Smet – J.Van De Velde – D. Verclyte .  

Res : Van Der Gracht A – J.Van Driessche – S.Van Driessche – De Wispelaere A.

Verslag : GC Koen C.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *