SK Wachtebeke – KFCE Belzele 5 – 2

Wedstrijdverslag                           10° competitiematch 2022-23

“ Overdreven verliescijfers na een bijna gelukte remonte ! “

Wind en veel regen typeerden de zondagwedstrijd tegen het eerder onder hun waarde geklasseerde Wachtebeke dat toch stiekem een top 5-plaats ambieert dit seizoen . Wij met Belzele traden aan met eerder vertimmerde ploeg want Cazaerck, Verdegem, T. Van Hecke en A. DePuydt ontbraken wegens blessures en Tom Van Leene was tevens geschorst . Noodgedwongen werd Panhuysen terug naast Kobe Schynkel uitgespeeld centraal in de verdediging .

De thuisploeg startte furieus en al vlug zagen we dat we op hun klein terrein er heel moeilijk uit kwamen en vooral hun spel moesten ondergaan . Het eerste doelpunt kwam er al vlug toen we tot driemaal toe het leder in ons eigen strafschopgebied niet weg kregen en na 9 minuten al met 1-0 in het krijt stonden . Daar bleef het niet bij want in een tijdsspanne van een kwartier later wees het scorebord al op een desastreuse achterstand van 3-0 . Een afstraffing leek in de maak maar vanaf dat moment begon de motor bij de gretige thuisploeg te sputteren en wij kwamen met enkele kansjes de neus aan het venster steken . Dit was dan ook de ruststand , droge 3-0 cijfers tijdens een doornatte partij .

Onze coach gaf de spelers tijdens de koffie wat “ pep-talk “ vooral om de motivatie erin te houden en hoge verliescijfers te vermijden en dit loonde aanvankelijk . Want KFCEB nam meer initiatieven en SK Wachtebeke berustte meer in hun riante voorsprong . Een opmerkelijk feit rond de 57min. , een doelpunt dat via sociale media, indien dit zou gefilmd zijn, heel wat kijkers zou opleveren : Onze keeper Steven Comeyne scoort met een rechtstreekse uittrap over de te ver uit zijn doel staande thuisdoelman die verrast werd door de fel opspringende bal die uiteindelijk hoog over hem in het doel belandde (3-1 ) . We kregen terug wat moed en werden beloond toen Tybo Van Acker met een mooi geplaatst afstandsschot in de rechter bovenhoek raak trof . Met nog een 20 tal minuten voor de boeg stond het 3-2 . Wij terug in de match en de thuisploeg toch enigszins het noorden een beetje kwijt . Ons geluk was slechts van korte duur want iets later kon hun topscorer Van Laere op een scherpe voorzet in twee tijden onze remonte stoppen 4-2 . Met nog enkele minuten te gaan zagen we dat puntje dat in bereik lag in rook opgaan en ons lot werd dan nog definitief bezegeld via een fel overdreven gefloten penalty omgezet door diezelfde Tiziano Van Laere ( 5-2 ) . Een strafschop die wij in de eerste helft niet kregen wegens duidelijk handspel had bepalend kunnen zijn voor de einduitslag ( indien die zou benut worden ! ) maar dit zijn “ Vijgen na Pasen “ en op die manier keren we puntloos naar Belzele terug !

Volgende week de komst van Kaprijke-Bentille een ploeg die we moeten aankunnen . Hopelijk boeken we onze vierde overwinning van het seizoen .

Belzele speelde met : S.Comeyne – T. Van Acker –K. Schynkel –S.Schauvliege – A.Wittevrongel – C.Lecluyse –J.De Langhe – B.Van Leene – A.De Wispelaere– M.Panhuysen – J.Van Driessche

Res : V.De Greve – J.De Groote – Yurtay A. – Goeman D.

Verslag : GC Koen C.