SK Vinderhoute – KFCE Belzele 1 – 3

Wedstrijdverslag                           5° competitiematch 2022-23

“ Eindelijk nog eens een zege na fel betwiste partij “

Net zoals bij de openingswedstrijd tegen Zomergem een wedstrijd waar er moest gewonnen worden zaterdagavond en dit op het B-terrein van SKDJ Lovendegem . Als we niet zoals vorig jaar willen belanden in de kelder van de rangschikking,  moet er onvermijdelijk punten genomen worden tegen de minder aangeschreven ploegen uit de reeks . Tevens voor het vertrouwen van onze jonge ploeg is meedraaien in de buik van het klassement een must .

Op een eerder minder goed veld namen we het eerste kwartier voor onze rekening en na enkele kansjes kon Cedric Lecluyse na een harrewar aan het Vinderhoutse doel de 0-1 aantekenen . Daarna zagen we vooral veel gevechtsvoetbal en beide ploegen hanteerden veel te veel de lange bal . Vooral wij vergaten te voetballen en vervielen in het spel van SKV dat het vooral moest hebben van het “ kick and rush “ voetbal . Bij ons kreeg men terug geen rust op het middenveld en we zagen dat het de thuisploeg was die het laatste kwartier van de eerste helft voor hun rekening nam . Dit loonde want op de 35° minuut lokte de lepe Kjell Ide op rechts een strafschopfout uit waarop onze jonge en eerder onervaren verdediger Vince de Greve inliep met een penalty tot gevolg . Deze werd feilloos omgezet en de bordjes wezen gelijk 1-1 . Goed dat de in vorm zijnde Steven Comeyne kort daarna met een prachtreflex kon vermijden dat we met een achterstand de rust ingingen want van Belzele was op dat moment weinig goeds te noteren .

De tweede helft wisselde coach Bauters onze captain Sam Schauvliege voor Dario Goeman . Sam had duidelijk nog last van een voetblessure die hij vorige week op St Muide opliep en kon daarom niet ten volle zijn beste spel opdringen . We zagen een gretiger Eendracht in de beginfase van de tweede helft en er was meer druk . Dit werd beloond want op de 58° minuut kon een scherp en hard aangesneden hoekschop op rechts door Arne Cazaerck enig mooi met het hoofd door Brent Van Leene afgewerkt worden ( 1-2 ) . Vinderhoute reageerde en niet altijd op een sportieve manier want er werd geregeld de botte bijl bovengehaald . We geraakten het laatste kwartier in verdrukking , Vinderhoute ging nu resoluut in de aanval om nog gelijk te maken . Er waren nog enkele hete standjes voor ons doel maar onze defensie hield stand . Op het na een overtime van meer dan 5 minuten kon de ingevallen Ali Yurtay definitief het lot van de thuisploeg bezegelen door de 1-3 binnen te tikken . Een overwinning die geen schoonheidsprijs verdiende maar het belangrijkste waren de drie punten die we meenemen en zo ons puntenaantal deed verdubbelen .

Volgende week terug een haalbare kaart met Heusden A die op bezoek komt . Indien er dan terug puntengewin kan geboekt worden staan we mooi op het einde van die linker kolom . Iets wat we met deze spelersgroep moeten ambiëren .

Belzele speelde met : S.Comeyne – J.Van Driessche – V.De Greve – S.Schauvliege – C. Lecluyse – A.Cazaerck – J.De Langhe – B.Van Leene – K.Schynkel – T.Van Acker – T. Van Hecke

Res : Ringoot B. – R.Colpaert – A.Yurtay – D.Goeman

Verslag : GC Koen C.