SK Maldegem – KFCE Belzele   1 – 1


Wedstrijdverslag 11° competitiematch

Eerste dik verdiend punt is een feit en dan nog tegen de ongeslagen leider!

Wat ik in het vorige verslag vorige week aangaf is uitgekomen “ voetbal kan raar zijn “ . Niemand gaf ons ook maar enigszins de kans om tegen SK Maldegem, de onbetwiste ongeslagen leider, iets te rapen maar dit klein mirakel is dan toch geschied .

Onze jongens kregen van trainer Van Durme de opdracht om gisteren “ gezond plezier “ te beleven aan de wedstrijd waar eigenlijk niets kon misgaan . Verliezen zou de normaalste zaak van de wereld zijn en dan nog het liefst met niet al te grote cijfers. Het tegendeel was echter waar : Na 2 minuten verraste een Maldegemse verdediger ei zo na zijn eigen doelman met een bal tegen de paal ! Al vlug zagen we dat wij als puntenloze hekkensluiter goed mee voetbalden en iedereen met overgave en gezonde agressie de leider bekampten . de thuisploeg had in de aanvangsfase duidelijk meer balbezit en kon hun overwicht reeds vroeg verzilveren via een doelpunt van L.Cools op minuut 9 .Iedereen zag de bui al hangen en men vreesde direct voor het begin van een nieuwe afstraffing . Maar nee hoor, de onzen toonden weerbaarheid en kwamen geregeld gevaarlijk opzetten. Dit resulteerde in een mooie gelijkmaker via Gurkan Duruer die na goed storend werk van Arne Cazaerck in een één op één situatie onder de uitgekomen thuisgoalie scoorde (1-1) op de 28°min. Maldegem was van slag en kende niet direct een oplossing om het roer terug in handen te nemen . Wisselend spelbeeld verder tot net voor het rustsignaal captain Cazaerck met één van zijn geliefde pogingen uithaalde . Zijn verre lob,vanop 40 meter, belandde net boven de deklat en over de kansloze doelman die zich te ver uit zijn doel bevond . Jammer, geen 1-2 maar wel een gelijkspel aan de rust !

Na de koffie een geel-rood offensief want puntenverlies konden ze zich niet veroorloven en dus resoluut in de aanval . Onze defensie echter organiseerde zich uitstekend . Een speciale vermelding gaat beslist uit naar ons sluitstuk Boaz Ringoot . Eerder klein van gestalte maar met goede reflexen en mooie parades hield hij zijn netten verder schoon . Op het einde was het “pompen of verzuipen” om toch maar dat eerste puntje van de competitie te behouden . Gelukkig konden we dit vasthouden tot op de 93°minuut en bleef de 1-1 op het bord ! De leider baalde en wij als rode lantaarn vierden alsof de titel binnen was . Is dit het begin van een heropleving ?? We zullen het weten volgende week dan staat de derby thuis tegen Center op het programma . Het vertrouwen dat er toch iets kan is terug dus nu bevestigen !

Belzele speelde met : B. Ringoot – Colpaert – A.De Wispelaere – Cazaerck – S.Van Driessche – Saouti – S.Schauvliege – G.Duruer– Schynkel – D. Verclyte – De Puydt  

Res : Van Der Gracht – Goessens – Verschuere – Van Leene

Verslag : GC Koen C.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *