SK Lochristi – KFCE Belzele 2 – 2


Wedstrijdverslag                           7° competitiematch 2022-23

“ Eerste en laatste minuten ontnemen ons de onverwachte overwinning “

“Hopelijk worden wij niet het kind van de rekening want zij zullen zich ongetwijfeld willen herpakken na zo zware verliescijfers” . Dit was de laatste zin van het vorige verslag en gisteren zag dit er sterk naar uit dat het een afstraffing ging worden op het prachtige veld van het hoger aangeschreven SK Lochristi . Want na welgeteld 2 minuten spelen werd onze verdediging op rechts in volle snelheid genomen en na een strakke voorzet werkte men koelbloedig het leder tegen de netten 1-0 .

We stonden al direct “ in het krijt “ en vonden duidelijk het eerste kwartier niet onze draai op dit breed en biljart-vlak terrein . Lochristi kwam menig maal gevaarlijk opzetten maar gelukkig werd de score niet verder uitgediept . Dan volgden tussen de 20°min en het half uur een productief KFCEB dat eerst via een goed aandringende Brent Van Leene na doorsteekpas van de herop tredende Jens Verdegem kon gelijkmaken (1-1 ) en nog geen 5 min later bracht Arne Cazaerck met een vrije trap, na een slecht inschatten van de thuisdoelman, den Eendracht op voorsprong (1-2 ). De begonia-boys zetten toen alle zeilen bij om nog alvorens te gaan rusten gelijk te maken maar onze defensie en keeper Steven Comeyne bleven goed bij de pinken en de stand bleef behouden .

Na de kampwissel een ongedurig en minder zorgzaam Lochristi die het probeerde te forceren om zo vlug mogelijk de achterstand goed te maken . Wij deden het goed al moesten we het fort met hand en tand verdedigen en kwamen we er maar sporadisch eens uit . Dit bleef maar duren en stilaan begonnen we in een kleine stunt te geloven . De wissels werden uitgevoerd en iedereen gaf het beste van zichzelf om de drie puntjes mee te pakken naar Belzele . De 90 minuten waren rond , nu nog de extra-tijd die de scheidsrechter bepaalde . Op de bank zat iedereen nagelbijtend het eindsignaal af te wachten want de druk bleef aanhouden . Het onvermijdelijke gebeurde dan toch want op de 94°min werd op links hun rechterflank in de diepte gestuurd en die kon voorzetten naar de tweede paal,  daar werd de bal schuin voor ons doel gebracht en de ingevallen Eggermont tikte de 2-2 binnen . We speelden nog een minuutje verder maar het werd toch een puntendeling . Een pluim voor onze jongens die collectief vochten en uiteindelijk toch beloond werden met een dik verdiend punt .

Volgende week thuiswedstrijd tegen Lotenhulle is Jelle De Langhe geschorst en hopen we dat er geen gekwetsten bij komen want enkele spelers hadden last na deze zware partij !

Belzele speelde met : S. Comeyne – T. Van Acker –K. Schynkel –S. Schauvliege – A. Wittevrongel – A.Cazaerck – J.De Langhe – B. Van Leene – J. Verdegem – M. Panhuysen – J. Van Driessche  

Res : Ringoot B. – C.Lecluyse – D.Goeman – T. Van Leene

Verslag : GC Koen C.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *