SK Bellem  – KFCE Belzele   4 – 1


“ Verdiende overwinning van sterkere thuisploeg in tropische temperatuur “

Wedstrijdverslag 2° competitiematch 2023-24 Datum : 10/09/2023

Gisteren onze 2° competitiewedstrijd op het veld van VV E Aalter tegen degradant uit 2°provinciale SK Bellem . Met het snikhete weer bovenop beloofde het een moeilijke partij te worden . Wij hadden iets recht te zetten na het jammerlijke tweepuntenverlies vorige week in de thuiswedstrijd tegen Lotenhulle en zij likten hun wonden na de 2-0 nederlaag op Ursel en waren vervolgens uit op een sportieve revanche om de winst thuis te behalen .In dergelijke hoge temperatuur voetballen, weinig wind en daarenboven nog eens op een groot kunstgrasterrein maakt het super lastig , dat viel niet te ontkennen . Maar dit is voor beide ploegen dus als excuus mag dit achteraf niet ingeroepen worden .   

De match startte bijna zoals vorige week maar dan wel voor Bellem die al binnen de minuut op voorsprong kon komen maar onze attente doelman Steven Comeyne behoedde ons met een mooie save voor de 1-0 . Ook wij schiepen enkele mooie kansen in de beginperiode en eerlijk gezegd mits een betere afwerking ( nog steeds ons werkpunt ) verdienden wel wij een voorsprong . Dit werd al vlug “ de kop ingedrukt “ want rond het kwartier werd een mistasten in onze verdediging afgestraft en via Kurtulus kwam de thuisploeg op voorsprong . Het werd nog erger want hun ervaren kapitein Staelens verdubbelde de score rond de 30°min ( 2-0 ) .Gelukkig hadden wij een gepast antwoord en op voorzet van Inaki Van der Cruyssen kon Brent Van Leene nog geen 5 minuten later mooi in de rechter benedenhoek de aansluitingstreffer aantekenen ( 2-1 ) . Dit was tevens de ruststand die evengoed op een gelijkspel zou geëindigd zijn ware niet dat de ref ( zonder grensrechters weliswaar ) tot tweemaal toe een één op één actie via Brent van Leene met de thuisdoelman ten onrechte voor buitenspel terugfloot .

Na de nodige verfrissing startte de tweede helft en al duidelijk zagen we dat Bellem het best met de warmte kon omgaan . Wij kwamen er moeilijk uit en op de 52°min kon De Volder met een prachtig afstandsschot de 3-1 op het bord brengen . Voor ons was “het vat af “ en vanaf dan was het de thuisploeg die constant gevaarlijk was . Niet veel later viel de 4-1 via de aalvlugge Kaba en wat het nog zuurder maakte was de blessure van Steven Comeyne die het veld moest verlaten ( op spoed werd een pinkbreuk vastgesteld ) . Lino Van Hecke kwam onder de palen te staan die in het heet van de strijd nog enkele mooie reddingen in petto had en ook wel geluk kende omdat de Bellemse aanvallers nalieten om de score voor ons nog erger te maken . Van onze kant kregen we nog enkele kansjes om de nederlaag te verzachten maar de thuisdoelman kwam telkens gepast tussenbeide .

Volgende week Belzele kermis met de komst van het sterke VV Hansbeke A . Het zal voor coach Bauters sleutelen worden wegens enkele vakantiegangers en geblesseerden . Kans voor anderen om te tonen wat ze waard zijn !

Belzele speelde met : S.Comeyne –K. Schynkel – A.Cazaerck –J.De Langhe – T.Van Leene – B. Van Leene– I.Van Der Cryssen – J.De Wulf – S.Schauvliege – R.Colpaert – C.Lecluyse

Res : Q.Smekens– L.Van Hecke – J.Van Driessche – J.De Groote

Verslag : GC Koen C.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *