KFCE Belzele – VV Zomergem 2-0


Wedstrijdverslag                           1° competitiematch 2022-23

“ Onze start niet gemist tegen een ruige eerder ondermaatse tegenstander“

Het nieuwe seizoen startte op zaterdagavond ( dit seizoen spelen we voor het eerst onze thuiswedstrijden op zaterdagavond en niet zoals steeds op zondagmiddag ) met de confrontatie met één van de mede-degradanten uit 2°A namelijk VV Zomergem . Meteen een wedstrijd op het scherp van de snede want voor onze nieuwe T1, Filip Bauters ( ex-Zomergem ) een wedstrijd die niet verloren mocht worden .

Onze voorbereiding verliep niet van een leien dakje en défensief slikten we te veel onnodige tegendoelpunten te wijten aan een gebrek aan snelheid en efficiëntie in de verdediging . Het uitvallen van de ervaren centrale verdediger Tom Van Leene vorige week was tevens een bijkomend probleem dat moest opgelost worden . Daarom verkoos Filip om achteraan te starten met het centrale duo Panhuysen – Cazaerck die meer snelheid en ervaring moesten brengen . Kobe Schynkel werd een rij naar voren geplaatst om samen met Sam Schauvliege een solide buffer te vormen vóór de achterlinie en dit loonde . In de eerste helft waren we duidelijk de betere ploeg maar het ruige en soms eerder anti-voetbal spelend Zomergem liet ons moeilijk toe om afstand te nemen . Toch lukte dit gelukkig net op de 45°min toen Cédric Lecluyse met een kopbal raak trof 1-0 .

Na de koffie zagen we eerder een gelijkaardig beeld , veel acties die werden gestopt door overtredingen wat het goede voetbal zeker niet bevorderde . Het spel was bij momenten om pijn te krijgen aan de ogen want mooi voetbal kregen we niet te zien . Getuige hiervan waren de 8 gele kaarten die de niet zo overtuigende ref. trok ( 2-6 in het voordeel van de bezoekers ) . Gelukkig konden wij toch de mooiste aanval van de match ( via doelman Comeyne en na 5 combinatie-passes ) afronden via Jelle De Langhe op de 80°min 2-0 . Dit stelde ons meer gerust en vermits Zomergem de laatste 10 minuten weinig of niets offensief kon dreigen waren onze schaapjes op het droge samen met de eerste driepunter van het seizoen .

Volgende week wacht een eerste titelpretendent met name St.-Kruis Winkel . Zij verloren hun openingspartij met het kleinste verschil op Watervliet (2-1 ) . Op hun kunstgrasveld wordt het beslist een moeilijke partij met beter voetbal . Zeker niet slecht voor ons want tegen een op papier betere tegenstander ,die mooi combinatiespel brengt, kunnen we beslist goed weerwerk leveren en zit er toch wel puntengewin in !!     

Belzele speelde met : S. Comeyne – R. Colpaert – K. Schynkel – S. Schauvliege – C. Lecluyse – A. Cazaerck –J. De Langhe – B. Van Leene – V. De Greve – M. Panhuysen – J. Van Driessche  

Res : Van Der Gracht A – T. Van Hecke – T. Van Acker – D. D’Hoe

Verslag : GC Koen C.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *