LS Merendree  – KFCE Belzele 6 – 1

Confrontatie met de realiteit, gewoonweg te weinig kwaliteit !

Correctie mbt tot vorig verslag . Saouti nam afgelopen woensdag zijn vierde geel van het seizoen en was aldus niet geschorst voor de wedstrijd van gisteren. Ondanks de terugkeer van Verdegem verkoos trainer Van Durme te starten met het winning-team van tegen Zomergem . De eerste zege zou een begin kunnen zijn van een mogelijke rémonte maar we zijn gisteren serieus met onze neus op de feiten geduwd , gewogen en veel te licht bevonden tegen een veel sterker Merendree .Op kunstgras kwam onze technische zwakte nogmaals meer tot uiting (4-1 verlies op Lovendegem, 8-1 de boot ingegaan op Poesele ) en dit was zichtbaar in elk compartiment van onze ploeg . Slechte balcirculaties, telkens te laat op de tweede bal , voorin geen bal goed kunnen bijhouden, … het was terug niet goed en onze hoop om te kunnen wedijveren met de tegenstander was onbestaande . De eerste helft konden we tot op het half uur nog stand houden maar “ een oud zeer “ zijnde doelpunten slikken op hoekschoppen stak terug de kop op en een dekkingsfout kostte ons de 1-0 . Tot overmaat van ramp hadden we dan nog een eerder onbekwame grensrechter tegen die een schwalbe van aanvaller Ahmed Nabili als strafschopfout zag en de thuisploeg een vroeg Kerstcadeautje schonk . 2-0 .

De weerbaarheid van onze jongens was er ook niet en in de tweede helft zagen we een Merendree die ons voetballes gaf . Het gevolg kan je wel raden want na 70 min spelen wezen de bordjes al 4-0 . We probeerden nog een verder nieuwe afstraffing te voorkomen maar een prachtig doelpunt van uitblinker Milan Naessens en een own-goal in blessuretijd brachten terug zure 6 tegendoelpunten op ons conto . Gelukkig kon Jef Van Driessche onze eer redden met een doelpuntje wat de eindscore op 6-1 bracht .

Volgende week de laatste competitiematch alvorens de winterstop in te gaan . De verplaatsing naar Sint-Laureins is terug een nieuwe kans om daar terug onze weerbaarheid te tonen . Uit ervaring weet ik dat sinds ze hun nieuw complex hebben wij daar nog nooit wonnen . Een eerder sportief triestig jaar 2021 positief afsluiten met punt(en)gewin zou ons ferm deugd doen . We zien wel wat het wordt in Sente komende zondag .

Belzele speelde met : B. Ringoot – Colpaert – Van Leene – J.Van Driessche – S.Van Driessche – Saouti – Duruer  – Cazaerck – Schynkel – D. Verclyte – De Puydt

Res : Comeyne – Goessens – Verdegem – Riyah

Verslag : Koen C. ( GC )