KVV Zomergem – KFCE Belzele 1 – 4

Wedstrijdverslag 19° competitiematch 2022-23

“ Kwartier op niveau volstaat voor logische ruime overwinning “

Gisteren betwistten we de eerste wedstrijd van een drieluik waar een 9 op 9 het objectief is om op die manier ons te handgaven in het midden van het klassement . Met de rode lantaarn VV Zomergem op het programma mocht die hindernis geen probleem vormen .

De Mickeys zitten in een verval en met nog geenenkel puntje en een gemiddelde van bijna 6 tegendoelpunten per match zou dit een “ walk over “ moeten worden . Maar het tegendeel werd bewezen want de thuisploeg weerde zich als een duivel in een wijwatervat om zo lang mogelijk “ de nul “ te houden en zij slaagden tot op het half uur spelen wonderwel in hun opzet . Wij met Belzele hadden voortdurend balbezit maar wisten maar niet het eerste doelpuntje te scoren . Tot rond de 30 min dan toch Jens Verdegem het gaatje vond na een collectief mooi opgebouwde aanval om de 0-1 aan te tekenen . De veer was gebroken en dan volgde een dol kwartiertje tot aan de rust met doelpunten van Van Leene – Oduro en Schauvliege die zo een comfortabele voorsprong van 0-4 op het bord brachten .

In eerste instantie zag het er naar uit dat we met nog een tweede helft voor de boeg we het doelpuntenaantal zouden opkrikken maar de laatste 45 minuten waren ondermaats ! Eerst en vooral werd een tegendoelpunt in geschenkverpakking voor het moedige Zomergem aangeboden toen de jeugdige scheidsrechter een overduidelijke buitenspelfase toeliet ( volgens hem kwam de bal via een afgeweken deviatie op een bezoekende verdediger bij de Zomergemse aanvaller, dus geen off-side ??? ) en vervolgens de voormalige Belzeelse jeugdspeler, Wouter Morthier de eerredder kon binnentrappen 1-4 . Voor de rest hadden wij doorlopend balbezit maar in de zone  van de waarheid kwamen we er niet toe om verder afstand te nemen . Deels door het massaal verdedigen van de thuisploeg en ook wel door enkele goede reddingen van doelman Van Laere . Coach Bauters liet alle bankzitters nog opdraven maar ook die jongens konden weinig verandering brengen aan het spelbeeld en zo bleef het bij een logische overwinning van 1-4 tegen een strijdlustig maar eerder onmondig Zomergem .

Volgende week komt SK Vinderhoute naar de Doornstraat afgezakt . Op papier zou dit ook winst moeten worden maar ik weet uit het verleden dat SKV op Belzele altijd iets meer kan zij willen van de voorlaatste plaats weg en zullen het ons niet gemakkelijk maken . We missen Arne Cazaerck die na zijn rode kaart tegen Wachtebeke twee speeldagen aan de kant zit, Cé Lecluyse komt terug uit schorsing en Quinten Smekens hernam succesvol bij de beloften na een zware blessure staat dicht bij een selectie voor het fanionteam .

Belzele speelde met : S. Comeyne – J.De Langhe –K. Schynkel – A.Cazaerck – T.Mattheeuws – B.Van Leene – S.Schauvliege – J.Van Driessche – A.Oduro – M.Panhuysen – J.Verdegem

Res : A.Yurtay – R.Colpaert – T.Van Hecke – T.Van Acker

Verslag : GC Koen C