KSC Exc-Mariakerke  –  KFCE Belzele     1 – 0

Wedstrijdverslag 4° competitiematch 2023-24 Datum : 24/09/2023

“ Gebrek aan efficiëntie nekt ons andermaal “

Na de pandoering van vorige week waren we er gisteren op gebrand om onszelf en vooral onze supporters deze keer niet te ontgoochelen en tegen onze naaste buren van Mariakerke er alles aan te doen om onze eerste overwinning op zak te steken . Een mooi voetbalweertje en het groot aantal toeschouwers voor deze derby , brachten ons in een uitgelezen sfeer om de drie punten mee te nemen naar Belzele . Maar het is spijtig genoeg terug uitgedraaid op een pijnlijke nederlaag waar we in eigen boezem moeten kijken gezien het niet afmaken van de geboden kansen !!

De wedstrijd begon zeer evenwichtig en langs beide kanten was het vooral aftasten om vooral niet als eerste op achterstand te komen . Dit duurde tot op het half uur toen in de grote rechthoek Jef Van Driessche een kwalijke duw kreeg en ref Demeester voor strafschop floot . Inaki Van Der Cruyssen achter de bal maar diens elfmeter werd door thuisdoelman Everaert gestopt . De daarop volgende hoekschop kende wel succes maar ons doelpunt werd afgekeurd wegens een voorafgaandelijke discutabele duwfout . Mariakerke beantwoordde direct daarna met een gevaarlijke fase via Versprille die de diepte werd ingestuurd en gelukkig kon Matisse Panhuysen nog net redding brengen . Op die manier bleef er een brilscore aan de rust op het bord .

De tweede periode zagen we dat wij meer en meer balbezit hadden en voelden dat dat ene goaltje nu toch eindelijk zou vallen . Mariakerke verdedigde zich goed maar een te hevig ingaan op Brent van Leene bracht ons een tweede penalty op . Deze keer Sam Schauvliege ,met de verantwoordelijkheid ons op voorsprong te schieten , zag zijn bal op de linkerpaal strandden  ! Weg kans , tweede gemiste elfmeter om er moedeloos van te worden . Het ergste moest dan nog komen want enkele minuten later werd een slecht inspelen op het middenveld onderschept en via een dubbelpass werd aanvaller Jeroen Van Den Branden in de diepte aangespeeld die niet twijfelde en naast Lino Van Hecke paars-wit op 1-0 bracht . Met nog een goeie 25 minuten te gaan zetten we wel meer druk en kwamen er kansen maar ons probleem afwerken blijft aan de order . Het spel werd grimmiger en de ene gele kaart na de andere werd uitgedeeld . De thuisploeg verdedigde zich met hand en tand en wij probeerden er nog alles aan om een puntje uit de brand te slepen . Keeper Everaert keepte uitstekend en kansen via van Leene , Lecluyse en Cazaerck , op vrije trap , werden onschadelijk gemaakt . Tot op de 94°minuut de mee opgerukte Kobe Schynkel zijn kopbal op voorzet van De Groote op de paal belandde en in de herneming ook nog het schot van Tom Van Leene werd afgeweerd, beseften we met z’n allen dat terug een gebrek aan efficiënte ons opnieuw hier minstens een gelijk spel kost !

Moegestreden en diep ontgoocheld in onszelf begaven we ons met neergebogen hoofd naar de kleedkamer . Volgende week terug een verplaatsing naar Vinkt A . Het wordt al van moeten en hopelijk de kentering !!

Belzele speelde met : L.Van Hecke ––K.Schynkel – A.Cazaerck –J.De Langhe – M.Panhuysen – B. Van Leene– I.Van Der Cryssen – J.De Wulf – S.Schauvliege – J.Van Driessche – Q.Smekens

Res : T.Van Hecke – T.Van Leene – C.Lecluyse – J.De Groote

Verslag : GC Koen C.