KFCE Belzele – WS Lovrienden Lotenhulle 1 – 1

Wedstrijdverslag 1° competitiematch 2023-24 Datum : 03/09/2023

“ Gemiste driepunter door het spreekwoordelijke “ deksel op de neus“

Het nieuwe seizoen startte terug zoals van ouds op zondagmiddag onder een stralend zonnetje tegen een op papier minder hoog aangeschreven Lotenhulle . Buiten Brent Van Leene ( ziek ) kon trainer Bauters rekenen op een voltallige kern die voluit voor de 3 punten kon gaan .

Wij konden ons geen betere start bedenken want na precies geteld 30 seconden werkte Arne Cazaerck na aftrap en twee combinaties via Criel en De Wulf beheerst naast de bezoekende doelman Seys af ( 1-0 ) . Gedurende de eerste helft zagen we een oppermachtig Eendracht met heel wat balbezit maar zoals we in de voorbereiding zagen bleven we in de afwerking ondermaats . Zo waren er grote kansen voor Jef Van Driessche en Quinten Smekens die in een één op één situatie met de doelman,  de voorsprong tot aan de rust niet konden uitdiepen . Lotenhulle van zijn kant verdedigde zich goed en hield tot aan de rust de 1-0 op het bord . Aanvallend hadden zij nog niet gevaarlijk geweest en hoopten wij na de koffie een openingszege veilig te stellen .

Wat we verwachtten zijnde een tweede treffer, kwam er na de rust maar niet en terug werden verschillende kansen niet afgewerkt . De gedachte van “ Let op voor een onverwachte gelijkmaker “ begon op te spelen en het gebeurde ook . Een onoplettendheid op rechts brak ons zuur op toen de vinnige Jozef Van Hoe in de diepte werd gestuurd na een vlug gegeven vrije trap vanuit de bezoekende verdediging . De lotenhulle’se flank bleek te snel en kwam oog in oog te staan met onze keeper Steven Comeyne die het schuin getrapt schot niet kon pareren ( 1-1 ) . Er restte nog een groot kwartier om dan toch de verdiende overwinning binnen te rijven . Lotenhulle verdedigde zich met hand en tand en wij hadden terug voortdurend balbezit maar daar koop je niks mee als je niet kan scoren . Zelf na een overtime van 5 minuten lukte het niet en bleven we met een zuur gevoel ,van de gemiste kans om met 3 punten de competitie te starten,  verweest achter .

Volgende week de uitwedstrijd tegen SK Bellem die hun thuiswedstrijden speelt op het terrein van VV E Aalter tot zolang hun aan te leggen kunstgrasterrein is afgewerkt .  Met Brent Van Leene erbij versterken we onze aanval . Op het grote terrein van de 3°amateurploeg verwachtten we toch minstens puntengewin .

Belzele speelde met : S.Comeyne – K. Schynkel – A.Cazaerck – J.De Langhe – T.Van Leene – J.Van Driessche – I. Van Der Cryssen – J.De Wulf – J.De Groote – A.Criel – Q.Smekens

Res : T.Van Hecke – L.Van Hecke – R.Colpaert – S.Schauvliege

Verslag : GC Koen C.