KFCE Belzele – WS L. Lotenhulle 1 – 0

Wedstrijdverslag                           8° competitiematch 2022-23

“ Beloond met een zuinige maar verdiende overwinning “

Onze T1 Filip Bauters moest de verdediging in tegenstelling met vorige wedstrijd op SK Lochristi op twee plaatsen wijzigen . J. De Langhe ( geelgeschorst ) en A. Cazaerck ( voetblessure ) waren niet beschikbaar en de ervaren T. Van Leene en gelegenheidsrechtsachter C. Lecluyse kwamen in de ploeg tegen het bezoekende Lotenhulle .

Een wedstrijd waar puntengewin zeker mogelijk was gezien de klassering maar dit is nog steeds geen garantie om 3 punten bij de door ons behaalde 7 punten te tellen .

Een eerste helft met overwegend balbezit voor Belzele die wij jammer genoeg niet konden verzilveren met een doelpunt om op die manier op voorsprong te komen en wat relaxer te kunnen spelen . Lotenhulle rekende vooral op de counter met enkele vlugge flankspelers maar onze verdedigers waren bij de pinken en waren baas in de individuele duels . Een logische brilscore was dan ook te zien na 45 minuten spelen .

De tweede periode startte en we kregen een gelijkaardig spelbeeld . Onze jongens probeerden meer druk te zetten om toch maar te kunnen scoren maar een rijzige bezoekende doelman kwam meerdere malen gepast tussenbeide en hield zijn netten schoon . De tijd begon te slinken en met nog een klein half uurtje te gaan stond de 0 -0 nog steeds op het bord . Het was zo’n typische wedstrijd dat wie zou scoren het zou halen want het bleef een gesloten match . Maar toch rond de 68°min kon Matisse Panhuysen zich op links goed doorzetten en met een harde ouderwetse punter op doel besluiten . Doelman Van Bockstal kon het leder niet klemmen en belandde vervolgens in de voeten van Brent Van Leene die simpelweg kon afwerken ( 1-0 ) . De kop was eraf en hopelijk konden we nu doorzetten om vlug de Lovrienden definitief uit te tellen . Niets was minder waar want nu gingen zij resoluut voor de aanval en werd het enkele keren warm voor ons doel . Tot overmaat van ramp kwamen we tien minuten voor tijd met tien te staan want Tom Van Leene stuitte foutief een doorgebroken aanvaller en werd met rood naar de kleedkamers gestuurd . Het werd nog nagelbijten die laatste tien minuten maar dank zij wat geluk en ook wel een goede verdienste van onze achterhoede bleven de drie punten op Belzele .

Volgende week terug thuis met de derby tegen Evergem Center . Beide ploegen tellen nu 10 punten en nestelden zich in de buik van de rangschikking . Terug een uitdaging voor onze jonge jongens om de positieve lijn door te trekken .

Belzele speelde met : S. Comeyne – T. Van Acker –K. Schynkel –S. Schauvliege – A. Wittevrongel – T. Van Leene – C. Lecluyse – B. Van Leene – J. Verdegem – M. Panhuysen – J. Van Driessche

Res : Ringoot B. – J. De Groote – S. Verschuere – D. D’hoe

Verslag : GC Koen C.