KFCE Belzele – VVE Hansbeke A 1 – 2


Wedstrijdverslag                           3° competitiematch 2022-23

“ Deksel op de neus na verdienstelijke partij“

Derde speeldag van de competitie en traditioneel een thuiswedstrijd op het kermisweekend . Het regende met vlagen pijpenstelen op zaterdag wat de ondertussen herstelde grasmat na de langdurige vakantie-droogte ten goede kwam .

De wedstrijd startte met op en neer voetbal waar beide ploegen veelal de lange bal verkozen boven het betere combinatievoetbal . Belzele was iets offensiever wat zich vooral uitte in de meerdere hoekschoppen die men kon afdwingen . Deze brachten echter geen doelpuntje met zich mee ondanks er enkele knap werden gegeven maar niet werden afgerond . Voor de rest hielden beide defensies goed stand en werden de voorspelers van ieder team goed uit de wedstrijd gehouden . Langs bezoekende kant noteerden we een gevaarlijke kopbal van Deleu die door onze doelman Comeyne net van onder de lat werd overgeduwd . Logische stand na 45 min was dan ook een brilscore 0-0 .

In de tweede periode zagen we een meer initiatief nemende thuisploeg maar in de zone van de waarheid lukte het nog steeds niet om afstand te nemen van een stevig Hansbeke die op hun beurt met lange ballen probeerden hun vlugge flanken te bedienen maar onze centrale verdediging kweet zich uitstekend van hun taak . Tot rond de 65 min een slecht uitverdedigen op rechts werd onderschept en na een scherpe voorzet Hansbeke op voorsprong kwam 0-1 . De onzen waren wat van slag maar bleven niet bij de pakken zitten en werden dan ook beloond toen een 10 tal minuten later de ingevallen Kobe Schynkel na druk in de grote baklijn oververdiend kon gelijk maken 1-1 . Met nog een kwartier op de klok kon het nog steeds voor onze jongens om zichzelf een mooi kermiscadeau te schenken maar het geluk viel jammer genoeg in de slotfase langs de overkant . Een beetje gelijkaardig aan de gelijkmaker, konden we het leder tot tweemaal toe niet direct wegwerken uit het eigen strafschopgebied en de geel-zwarten dienden ons een pijnlijk tweede tegendoelpunt toe . We kregen het deksel op de neus en verloren jammerlijk met 1-2 waar een puntje zeker verdiend was tegen een fysisch sterk Hansbeke die ons beslist niet overklaste .

Volgende week de verplaatsing naar St. Muide die we wel eens vlug als Belzele B bestempelen wegens de 7 ex-Belzelenaren die daar momenteel aan de slag zijn en vorig jaar de titel in 4°prov.A behaalden . ( Vanden Broucke – Van Eenaeme – Lippens – De Zutter – Nuytinck – De Somviele – Van  Kerkhove ) . Een toch wel speciale partij die we beter omschrijven als oud Belzele vs jong Belzele .

Belzele speelde met : S.Comeyne – R.Colpaert –V.De Greve –S.Schauvliege – C. Lecluyse – A.Cazaerck –J.De Langhe – B.Van Leene – D.Goeman – M.Panhuysen – T. Van Hecke

Res : Ringoot B. – T.Mattheeuws – K.Schynkel – D.D’Hoe

Verslag: GC Koen C.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *