KFCE Belzele – VV Zomergem 2 – 2


Wedstrijdverslag                           27° competitiematch

“ Langverwachte tweede overwinning bleef uit ! “

Gisteren kregen we de mogelijkheid om  voor de eerste maal dit seizoen verlost te worden van “ De rode lantaarn plaats “ . Zomergem die we in de heenronde met 0-1 versloegen moest het kind van de rekening worden en die tweede overwinning zou een magere troost zijn om dit enigszins verwachte moeilijk seizoen toch iets meer kleur te geven . Maar zoals het al meerdere malen gebeurde in vorige wedstrijden hadden we te weinig kwaliteit en ervaring om de partij winnend af te sluiten .

Het begon traditioneel met een vroege achterstand door terug onvoldoende weg te werken na hoekschop . Bezoeker De Kezel werkte van kortbij af en Zomergem op voorsprong . Belzele reageerde goed en had voortdurend balbezit . Dit resulteerde in een mooi opgezette aanval via Cazaerck naar Sander Van Driessche die onze captain Verclyte bediende , Dries was goed ingelopen en besloot in de verste linker benedenhoek 1-1 . KFCEB ging verder op hun elan en nog geen 5 min later rondde Sam Schauvliege al liggend een collectieve aanval succesvol af 2-1 . Dit was tevens de ruststand . Een eeuwigheid geleden dat we nog eens met voorsprong een eerste helft afsloten .

Met goede moed en de hoop te kunnen vasthouden startte de tweede helft maar dan sloeg “ een oud zeer “ terug toe namelijk slechte dekking op corner en wat raadde men : een kopbal van Zomergemaar Carton en de bordjes stonden terug gelijk . Met nog 40 min te spelen was er zeker geen paniek en geloofden we nog rotsvast dat we terug de bovenhand zouden nemen en de drie punten konden veroveren . Dit gebeurde niet want jammerlijk kreeg Robbe Colpaert als laatste man de rode kaart voorgeschoteld voor een lichte trekfout op de Zomergemse captain Jelle De Langhe . Een te zwaar verdict en wij met 10 verder . Eigenlijk mochten wij nog van geluk spreken dat wij een punt behaalden want de bezoekers troffen nog tot tweemaal toe het doelkader . Wij van onze kant konden buiten een grote kans via de ingevallen Bartek ,die door de doelman onschadelijk werd gemaakt, weinig aanspraak maken op het winnende doelpunt en moesten aldus tevreden zijn met een broederlijke puntendeling .

Wij blijven laatste en met de verplaatsing op Pasen naar FC Destelbergen , de huidige leider , in het verschiet zal hieraan niet veel veranderen vrees ik .

Sam Schauvliege is geel geschorst , Jens Verdegem komt terug uit schorsing en Robbe Colpaert wacht op zijn minnelijke schikking voor de rechtstreekse uitsluiting die hoogstens 1 speeldag zal bedragen waarschijnlijk de laatste competitiematch op 1 mei .

Belzele speelde met :

Ringoot – A.De Wispelaere – Schauvliege – J.Van Driessche – Saouti – Cazaerck  – S.Van Driessche –A.De Puydt –Verdegem – Verclyte – Colpaert

Res : Van Der Gracht – Van Acker – Bartek – Schynkel

Verslag : Koen C. ( GC )


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *