KFCE Belzele – VV Sparta Ursel 0-4

Wedstrijdverslag competitiewedstrijd 10 Datum : 05/11/2023

“ Te zwaar verdikt na verlies tegen kandidaat kampioen“

Het kletsnatte weekend bracht geen kentering met zich mede maar toch mochten we met opgeheven hoofd deze wedstrijd verlaten na een verdienstelijke partij tegen deze kandidaat kampioen en vice-periodewinnaar .

De eerste helft was het niet te zien dat er zo een groot verschil in rangschikking was tussen beide ploegen . Belzele was zelfs in het eerste half uur de betere ploeg en moest een sterk spelende Jef Van Driessche wat meer geluk gehad hebben bij twee fases zijnde : een krachtige vrije trap net onder de dwarsligger gered door de Urselse doelman en een knap afstandsschot op de deklat, zou de 1-0 voorsprong verdiend geweest zijn . Maar ja zoals het meerdere malen gebeurde dit seizoen valt het eerste goaltje meestal langs de andere kant . Dit was gisteren terug het geval want uit de enige gevaarlijke aanval na een vrije trap op rechts kon Willems de 0-1 ( 40°min ) scoren na déviatie in de grote rechthoek en aldus onze herop tredende Steven Comeyne verslaan . Dit was tevens de ruststand .

De tweede helft startte met Sparta Ursel mede door windvoordeel bedrijviger in de aanval . Wij kwamen er moeilijker uit en waren minder gevaarlijker dan in de eerste periode . Hun middenveld kreeg meer grip op de wedstrijd en de voorspelers werden meerdere malen goed in de diepte gestuurd . Waaronder op de 65°min een dergelijke fase uitmondde in een één op één duel tussen Steven Comeyne en een bezoekende aanvaller waar Steven desbetreffend ten val bracht en bestraft werd met een penalty . Strafschop tegenvoets afgewerkt en aldus 0-2 in het krijt . Onvermijdelijk gaan de kopjes naar beneden en frustratie bij sommigen begint te werken . Matisse Panhuysen krijgt dan nog zijn tweede geel voor de neus geschoven en met een numerieke minderheid toch nog proberen tegen te scoren met iets meer dan 10min te spelen bleek niet mogelijk . De pil werd echter nog bitterder voor ons want op 5 min tijd slikten we nog twee tegendoelpunten deels door het alles op alles te zetten de aansluitingstreffer aan te tekenen . Einduitslag 0-4 ! Wie de match niet zag zou denken KFCEB kwam er niet aan te pas maar dit is echter niet zo , we speelden een uitstekende eerste helft kenden pech maar werden na de rust met de neus op de feiten gedrukt dat we tegen ploegen zoals Ursel nog te weinig maturiteit hebben om resultaat te boeken .

Volgende week eetfestijn op de club en de verplaatsing voor de derby naar Center . Proberen de frustratie van gisteren weg te werken en deze week terug moed scheppen naar zondag toe . Panhuysen is geschorst , wel recuperatie van de afwezigen Cazaerck en Goeman .

Belzele speelde met : S.Comeyne ––K.Schynkel – J.Van Driessche – M.Panhuysen – T.Van Hecke– J.De Wulf – C.Lecluyse – Q.Smekens – J.De Langhe – B.Van Leene – A.Criel

Res : L.Van Hecke-  – R.Colpaert – I.Van Der Cruyssen – J. Vermeire

Verslag : GC Koen C.