KFCE Belzele – VV E Hansbeke A   1 – 8


Wedstrijdverslag 3° competitiematch 2023-24 Datum : 17/09/2023

“ Serieuze kater na kermisweekend “

Wat  een geslaagd eerste kermisweekend in de Doornstraat moest worden is voor onze jongens uitgedraaid op een vernedering door een weliswaar een sterker en vooral veel volwassen spelend  VV E Hansbeke .

Als excuus konden we aanhalen dat we met het ontbreken van Comeyne ( plaaster ) , Schynkel ( op reis ) en Colpaert ( rugblessure ) in het verdedigend compartiment verzwakt aan deze wedstrijd moesten starten maar dit zijn “ Vijgen na Pasen “ . Hansbeke miste hun goalgetter Deleu maar daar hebben we totaal niets van gemerkt , in tegendeel ! Het werd een echte afstraffing voor wit-zwart !

De match kon niet slechter starten , de twee eerste foutjes werden al vlug genadeloos afgemaakt en we stonden na 8 min al 0-2 in het krijt . Tegen een sterk en vooral solide Hansbeke dit ophalen zou al op zich een prestatie zijn . Nochtans kregen we toch wel wat hoop want rond het half uur nadat wij toch wat meer in de wedstrijd kwamen scoorde Inaki Van der Cruyssen met een afstandsschot de aansluiter 1-2 . Maar het duurde niet lang dat de geel-zwarte bezoekers orde op zaken stelden want na een te late, hevige tussenkomst op een hoge bal aan de grote rechthoek op een Hansbekese aanvaller veroorzaakte onze doelman L.Van Hecke een strafschop met een gele kaart bovenop . Van Landschoot ( die goed was voor 4 doelpunten ) achter de bal en het stond 1-3 . Als of het nog niet genoeg was kreeg Hansbeke nog vóór de rust twee cadeaugoaltjes op een schaaltje gepresenteerd door de eerste assistent die twee buitenspelfases liet doorgaan met het gekende gevolg als resultaat : twee tegendoelpunten erbij !! 1-5 aan de rust, kopjes naar beneden en boeken toe !!!!

Over de tweede helft kunnen we kort zijn . Belzele probeerde de grote verliescijfers verder te vermijden en hopelijk toch nog de pil te verzachten maar beide voornemens werden in de kiem gesmoord . Hansbeke kon nog driemaal raak treffen en bij ons ontbrak terug de afwerking of hadden we opnieuw geen geluk . Een wet in het voetbal zegt : Als het niet loopt zoals men het wenst en het spelpeil ondermaats is dan is er ook een gebrek aan wat bijkomend geluk  !!

Een wedstrijd om snel te vergeten !! Op naar volgende week waar we de kortste verplaatsing van het seizoen maken met name de derby op Exc.Mariakerke . Paars-wit maakt ook een moeilijke periode door en is in heropbouw . De dégradatie van eerste naar derde provinciale is daar hard aangekomen en ook zij hebben niet de superploeg . Tijd om ons daar te herpakken !!

Belzele speelde met : L.Van Hecke ––D.Goeman – A.Cazaerck –J.De Langhe – T.Van Leene – B. Van Leene– I.Van Der Cryssen – J.De Wulf – S.Schauvliege – A.Criel – Q.Smekens

Res : T.Van Hecke – J.Van Driessche – C.Lecluyse – T.Akoda

Verslag : GC Koen C.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *