KFCE Belzele  – VV 9000 Gent    2 – 3

Wedstrijdverslag 8° competitiematch 2023-24 Datum : 22/10/2023

“ Terug in zak en as ! “

Na onze eerste overwinning vorige week op Kaprijke-Bentille , dachten we gisteren de positieve lijn door te trekken en terug drie punten te kunnen pakken tegen een tegenstrever die onder ons gerangschikt stond . Maar andermaal zijn we bedrogen uitgekomen en zaten we na het eindsignaal terug “ In zak en as “ .

Het begon nochtans belovend want rond de 8° minuut kon Tim Van Hecke zich vrijmaken rond de grote baklijn en in een één op één fase met de bezoekende doelman beheerst afwerken in de linkerbenedenhoek (1-0 ). Ons geluk was slechts van korte duur want niet zo lang daarna werd onze verdediging koudweg gepakt op twee te vermijden fases . Doelpuntenmakers van dienst voor 9000 Gent waren Niclaus en Sander Van Driessche ( ex-Belzele ) die ons op 5 minuten tijd op een 1-2 achterstand plaatsten . Vanaf dan waren wij wel voortdurend in balbezit en dreigden enkele malen maar de gelijkmaker kwam er nog niet . Gelukkig kon op slag van rust C. Lecluyse na een dieptepas zich mooi vrijmaken van zijn tegenstander en afwerken 2-2 .

Met de tweede helft voor de boeg zagen we het rooskleurig in en gingen op zoek naar een derde doelpunt om de wedstrijd naar ons toe te trekken . Dit was verkeerd gedacht want datgene wat wij in de eerste helft niet konden op de vele goed getrapte hoekschoppen namelijk “ scoren “,  kon terug een ex-Belzelenaar met name Jens Malysse dit wel en we stonden terug in het krijt (2-3 ) . De jacht op een herhaaldelijke gelijkmaker was terug open . We schiepen enkele kansjes maar het lukte niet onmiddellijk . Toen Cédric Lecluyse rond de 70 min foutief in de grote rechthoek werd gestopt hadden we de uitgelezen kans om via strafschop op gelijke hoogte te komen . Wat dit seizoen al tot tweemaal toe gebeurde herhaalde zich opnieuw , Inaki Van Der Cruyssen zag zijn elfmeter gestuit door de dwarsligger en weg was de kans om terug in de match te komen . Met nog een groot kwartier op de klok zette we nog alles op alles om er een puntje uit te slepen maar helaas andermaal een zure nederlaag die hard aankwam voor KFCEB .

We staan momenteel op een gedeelde laatste plaats met één partij minder . Deze wedstrijd ( inhaalmatch ) wordt nu komende woensdag gespeeld op Vinkt A . Er zullen terug enkele spelers ontbreken maar we mogen er de moed niet bij verliezen en zullen ons voor de zoveelste keer moeten herpakken !!

Belzele speelde met : L.Van Hecke ––K.Schynkel – R.Colpaert –A.Cazaerck – M.Panhuysen – T.Van Hecke– I.Van Der Cruyssen – C.Lecluyse – D.Goeman – Q.Smekens – B.Van Leene

Res : J.Hurtecant-  – A.Criel – J.Van Driessche – J.De Wulf

Verslag : GC Koen C.