KFCE Belzele – VK Watervliet 0 – 4


Wedstrijdverslag 25° competitiematch 2022-23

“ Eervol verlies met fel overdreven cijfers ! “

Heel wat afwezigen zaterdag voor de komst van de tweede in de rangschikking VK Watervliet . Wetende uit de heenronde ( 6-1 verlies ) dat het zo wie zo een zware partij ging worden moesten we het stellen zonder Jelle De Langhe ( babyborrel van Remi ) – Jef Van Driessche , Quinten Smekens en Tom Van Leene ( geschorst ). Kwam daar nog eens bij Steven Comeyne die tijdens de opwarming te veel last had van hielspoor en vervolgens moest afhaken vóór de wedstrijd .

Met een piepjonge ploeg ( gemiddeld 21 jaar oud ) kwamen we het veld in tegen het ervaren en steeds met veel druk spelende Watervliet .Het eerste kwartier kwamen we goed door maar een ongelukkig doelpunt rond de 18° minuut namelijk een afgeblokt ontzetten door een fel opzittende Watervlietse aanvaller belandde via Matisse Panhuysen in eigen doel ( 0-1) . We hielden goed stand en toonden blijk van een goede inzet . Alleen lukt het maar niet om eens tegen te prikken en een hard werkende Brent Van Leene vond telkens een goede bezoekende doelman op zijn weg ! Nog vóór de rust moest een tevens goed en attent spelende Alec Wittevrongel vroegtijdig het veld verlaten met een neusbreuk na een kopduel met de tegenstrever en werd vervangen door leeftijdsgenoot Vince De Greve . Ruststand 0-1 .

De tweede helft probeerden we wat meer druk te zetten maar het was Watervliet die de voorsprong verdubbelde op de 52°min met een schot van buiten de grote baklijn waarop onze doelman A.Van Der Gracht zich verkeek  ( 0-2 ) . We bleven niet bij de pakken zitten en probeerden de aansluitingstreffer te scoren . Dit lukt ons de laatste tijd zeer moeilijk en in de zone van de waarheid blijven we steeds onmondig en kan er niet gejuicht worden . A. Van der Gracht kwam nog enkele malen goed gepast tussenbeide maar op het einde was de concentratie een beetje zoek en slikten we nog in de laatste 2 minuten twee tegengoals waarvan de laatste zeker kon vermeden worden . Een te harde einduitslag voor onze jongens die echter geen aanspraak konden maken op puntengewin maar toch op een verdienstelijke partij kunnen terugblikken .

Volgende week naar Daring Maria-Aalter . Hopelijk wordt de negatieve reeks van 0 op 12 een halt toegeroepen en kunnen we nog eens genieten van een overwinning ! Het zou moeten want anders met nog 5 speeldagen te gaan zou onze ambitie voor de 10° plaats ver te zoeken zijn !!     

Belzele speelde met : A.Van der Gracht –  A. Wittevrongel – K. Schynkel – R.Colpaert – M. Panhuysen – A. Cazaerck – S. Schauvliege – C. Lecluyse – B. Van Leene – T. Van Hecke – J. Verdegem  

Res : S. Comeyne – T. Van Acker – A. Yurtay – V. De Greve

Verslag : GC Koen C


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *