KFCE Belzele  – VK Watervliet    0 – 2


Wedstrijdverslag competitiewedstrijd 14 Datum : 03/12/2023

“ Leiders vuur aan de schenen gelegd ! “

Na de hoopgevende bevredigende prestatie vorige week tegen het sterke Machelen stond gisteren op programma de sterkste en tevens momentele leidersploeg uit derde A met name VK Watervliet . Ondanks het gure winterweer lag ons terrein er nog zeer degelijk bij en onze jongens wouden met de huidige spelingesteldheid hen een moeilijke namiddag bezorgen .

Daar zijn ze wonderwel in geslaagd want gedurende de volledige wedstrijd was het niet te zien dat er een partij gespeeld werd tussen de kop en de staart van het klassement . Belzele nam het voortouw en schepte via Lecluyse en Van Leene enkele kansen maar een attente doelman Verborgt was bij de les en tot aan het half uur bleef de nul op het bord . Op de 30° minuut kregen we een discutabele fase waar onze keeper Comeyne in een charge met een Watervlietse aanvaller de bal niet kon klemmen ( fout op de doelman ??? ) en bal via de binnenkant linkerpaal op de doellijn belandde . Criel probeerde die nog weg te trappen maar besloot in eigen doel (0-1 ) . Weeral een déja vue die we dit seizoen al zo dikwijls meemaakten ; De evenknie zijn, niet kunnen scoren en toch uit dergelijke fase op achterstand komen . Tot aan de rust noteerden we nog twee gevaarlijke fases : eentje gered door het rijzige Watervlietse sluitstuk en een grote kans voor Pauwels die gelukkig voor ons in een één op één actie met Comeyne naast belandde .

De tweede periode met een verse portie sneeuw en tegenwind startte voor den Eendracht . We verwachtten ons aan een sterker Watervliet om ons definitief uit te tellen maar het waren eerder onze jonge jongens die het heft in handen namen en voluit voor de aansluitingstreffer gingen . Belzele was de dominerende ploeg en het spel werd harder met te verwachten kaarten tot gevolg . De goed en strak leidende ref Chritian Waroux  deelde geen Kerstkaartjes uit maar wel degelijk die met een geel en vervolgens rood kleurtje . Wij creëerden nog enkele uitgelezen kansen om de leider punten te ontnemen maar hun verdediging en vooral doelman Verborgt hielden de netten schoon . De wedstrijd eindigde met 10 tegen 9 wegens de rode kaarten voor Lecluyse ( Belzele 2xgeel ) , Dellaert en Ronca ( Watervliet 2xgeel ) . We verzetten nog hemel en aarde om toch maar te scoren maar kregen dan nog in de 94’min op de counter via Pauwels een zure 0-2 aangesmeerd . Wie de match niet zag denkt : Logische uitslag geen moeite voor de leiders tegen een zwakkere tegenstander  maar niets was minder waar , de toeschouwers waren er allen over eens : De leider komt hier “ met een briefje van de pastoor ! “ goed weg en alle lof voor onze jonge ploeg .

Volgende zaterdag avondwedstrijd op St.Muide waar we vele oude bekenden terugzien . De heenronde eindigen met een overwinning zou welgekomen en nodig zijn . Jef Vandriessche komt terug uit schorsing maar nu is Cé Lecluyse geschorst .

Belzele speelde met : S.Comeyne ––K.Schynkel – J.De Groote – A.Cazaerck – T.Van Hecke– J.De Wulf – I.Van Der Cruyssen – C.Lecluyse – J.De Langhe – B.Van Leene- A.Criel

Res : A.Yurtay – V.Morel – A.De Wispelaere – B.Dupré

Verslag : GC Koen C.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *