KFCE Belzele – Standaard Muide Gent          2 – 5              


Wedstrijdverslag                           competitiewedstrijd 27                                            

“ Verdiende overwinning van Muide jongens tegen moedig Belzele !”

Zonder de geblesseerden Comeyne , Cazaerck en geschorsten Van Hecke en De Wulf ontvingen we gisteren St. Muide Gent . Trainer Bauters kon echter wel terug beroep doen op Panhuysen en Van Driessche om de steeds moeilijk te bekampen havenjongens partij te geven .

Gelukkig was het dit maal een droge eerder zonnige dag maar de aanwezige hevige wind bepaalde andermaal het spelbeeld.

Belzele startte met windvoordeel en gedurende de eerste periode konden we de bezoekers toch onder druk zetten en kenden we al vlug succes . Op hoekschop via Van Der Cruyssen kon Kobe Schynkel na een goede timing zijn eerste kopbaldoelpunt van het seizoen scoren aan de verste paal ( 10°min ) 1-0 . Daarna volgden nog enkele kansen maar deze score konden we niet verdubbelen . Wat wel opviel is dat het meer ervaren middenveld van de Muide tegen de wind in beter combineerde en vooral op de counter loerde . Dit loonde want een snelle omschakeling op de rechterflank leverde hen de gelijkmaker op via De Wilde die met het hoofd afwerkte ( 1-1 ) . Wij probeerden terug op voorsprong te komen alvorens te gaan rusten maar bleven onmondig in de afwerking . De bezoekers echter deden ons net voor de rust ( 42’min ) de das om toen Vermeeren met een afstandsschot in de linkerbovenhoek Lino Van Hecke geen schijn van kans gaf . 1-2 ruststand .

De tweede periode kregen we waar wij wel een beetje voor vreesden , de bezoekers die met behulp van de wind druk zetten . Hun offensief had succes want de gebroeders Van Wingen brachten in twee minuten tijd met een afstandsschot en vrije trap de stand naar 1-4 . Hierbij speelde de wind wel een rol en verkeek onze sluitstuk zich tweemaal .  We reageerde wel direct en kort daarna verkleinde Brent Van Leene met het hoofd de achterstand tot 2-4 ( 55°min ) . Vanaf dat moment kwamen onze jongens terug wat beter in de wedstrijd en hadden zelfs wat veldoverwicht maar een derde treffer zat er niet meer in . In tegendeel op het einde scoorde Enzo Van Wingen zijn tweede doelpunt van de namiddag terug op vrijetrap die hij strak en hard in de rechterbenedenhoek binnen knalde ( 2-5 ) en zo de eindcijfers vastlegde

Vermits Mariakerke verloor op VV 9000 Gent tellen we 10 punten voorsprong op Excelsior en kunnen we niet meer in aanmerking komen voor de derde laatste plaats en zijn aldus gered . Volgende week zaterdag de verplaatsing naar de autoritaire leider VK Watervliet die bij winst kampioen is . Heel weinig kans dat we daar roet in het eten gaan strooien maar wie weet in voetbal is alles mogelijk !

Belzele speelde met : L.Van Hecke ––K.Schynkel –  B.Van Leene – M.Panhuysen – J.De Langhe – Q.Smekens – J.Van Driessche – A.Criel – I.Van Der Cruyssen – J.Vermeire

Res : T.Akoda – S. Verschuere – A.De Wispelaere – V.Morel

Verslag : afg. Koen C.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *