KFCE Belzele – Standaard Muide1 – 2

Wedstrijdverslag 16° competitiematch 2022-23

“ Puntendeling na bitsige, ondermaats geleide partij ware juister geweest “

De eerste competitiewedstrijd van 2023 kon niet slechter starten voor onze jongens . Na nog geen twee minuten tijd werden de Muide-boys een laat nieuwjaarsgeschenk in cadeauverpakking geserveerd door de ref die na een voorzet als enige een penaltyfout zag na een kopduel in onze grote rechthoek . Vermeeren achter de bal en de 0-1 was een feit . Wetende dat tegen Standaard Muide er steeds op het scherp van de snede wordt gespeeld vooral uit prestige tegen vele ex-Belzelenaars, gaven onze jongens het beste van zichzelf . Het spelbeeld tot aan de rust was wisselend met Muide iets meer aan de bal . Buiten een schot van Van Wingen op de paal voor de havenjongens en een paar kansjes voor ons duo Van Driessche – Van Leene waaronder een strafschopfout op Jef ( niet gefloten ) was er in de eerste helft weinig te noteren . Wat wel opviel was dat de leiding langs beide kanten dubieuze beslissingen nam met enkele kaarten bovenop !!

De tweede helft startte met Muide met windvoordeel maar daar was weinig van te merken want het spel ging goed op en neer dat zich vooral situeerde in het middenveld waar men elkaar geen duimbreedte toegaf . Toen op de 66 min een tussenkomst in onze defensie direct als tweede strafschopfout werd beoordeeld ( omgezet terug door G. Vermeeren (0-2) ),  zonk op dat moment ons toch wel de moed in de schoenen ! Maar niet getreurd met nog een klein half uur op de klok was er misschien toch nog iets te bereiken . De inbreng van de weder optredende A.Oduro bracht onrust in de bezoekende verdediging en er kwam meer druk van onze zijde . Dit werd beloond want diezelfde Oduro gaf op de 74°min op rechts een laterale assist naar B. Van Leene die onze ex-doelman Alain Van den Broucke het nakijken gaf ( 1-2 ) . De hoop op een gelijkspel groeide en er volgden nog kansjes waaronder een mooi schot van J. Verdegem die Alain VDB in hoekschop verwerkte . Het einde werd grimmiger en na het toekennen van een ten onrechte rode kaart aan D.Goeman was de scheidsrechter nu totaal het noorden kwijt . Zelfs in de slotminuut werd een gezien handspel in de grote baklijn van de Muide na hoekschop weggewuifd door de leiding ! Kort daarna klonk het eindsignaal en waren we “ de dupe “ na een bitsige derby waarbij een gelijkspel gerechtvaardigder geweest zou zijn .

Nu, kop op en volgende week terug aanknopen met een overwinning op Lotenhulle . De geschorsten Cazaerck en Schauvliege zijn terug net zoals Comeyne . Wel missen we J.De Langhe die een gele schorsingsdag uitzit .

Belzele speelde met : A. Van Der Gracht – T. Mattheeuws – K. Schynkel –J. De Langhe – A.Yurtay – B.Van Leene – R.Colpaert – J.Van Driessche – D.Goeman – M.Panhuysen – J.Verdegem

Res : V. De Greve – A.Oduro – C.Lecluyse – T.Van Acker