KFCE Belzele – SK Wachtebeke 2 – 2


Wedstrijdverslag 18° competitiematch 2022-23

“ Op karakter met tien man puntje uit de brand gesleept “

Met de komst van SK Wachtebeke waren we gewaarschuwd dat het zaterdagavond geen makkie zou worden tegen een fysisch sterke ploeg met heel wat lengte en vooral “ sturm und drang “. De heenwedstrijd in gedachte waar we een 5-2 voor de broek kregen liet al vermoeden dat het een moeilijke partij ging worden . Onze vermoedens kwamen uit want van bij het begin werden we al serieus onder druk gezet en het eerste doelpunt van de bezoekers was na 9 min spelen al een feit . Onze verdediging kon tot tweemaal toe gerichte pogingen onvoldoende wegwerken en vervolgens kon de mee opgerukte Wachtebekese verdediger Van Ootegem met een hard geplaatst schot onze doelman Comeyne verslaan ( 0-1 ) . Gelukkig nam de druk na een kwartier af en nu was het onze beurt om de neus aan het venster te steken . Na enkele kansjes was het prijs want op rechts kon Alexander Oduro met een versnelling naar binnen snijden en na twee bezoekende verdedigers gedribbeld te hebben de gelijkmaker in de linker benedenhoek aantekenen ( 1-1 op de 20°min ) . De eerste helft verliep verder met een iets gevaarlijker Wachtebeke maar onze defensie kweet zich goed van hun taak en zo bleven de bordjes in evenwicht tot aan het rustsignaal .  

De tweede periode startte en die was nog maar enkele minuten oud toen op hoekschop door ons aan de eerste paal slecht werd afgedekt en Van De Velde eerder eenvoudig zijn ploeg op voorsprong kon brengen ( 1-2 , 47°min ) . Toch een werkpunt voor onze jongens om op stilliggende verdedigende fases goed af te spreken en de focus te houden want dit doelpuntje kon vermeden worden . De wedstrijd werd grimmiger en er werd vooral langs beide kansen met lange ballen gespeeld om de spitsen te bereiken . Rond de 70°min ter hoogte van de tribune ging Arne Cazaerck stevig in op een oprukkende verdediger . Wetende dat Arne nooit het duel schuwt en op die fase de pech kende dat het voorval zich voor de ogen van de Wachtebekese aangang plaatsgreep met een gejoel en geroep van weinig respectvolle supporters tot gevolg, deed de beïnvloede scheidsrechter na discussie met de spelers naar de rode kaart grijpen . Wij met 10 verder en met nog 20 minuten op de klok was puntengewin ver weg . Wachtebeke in numerieke meerderheid kwam dan nog enkele malen gevaarlijk opzetten met o.a een bal op de deklat maar gelukkig werd het geen 1-3 . Wij van onze kant streden moedig verder en de laatste 5 minuten was het alles of niks . De over-time ging in en een hard werkende en immer gevaarlijke Oduro kwam na inworp in balbezit en kon de bal hard voor doel brengen daar werd Van Ootegem verrast en de eerder scorende bezoeker werkte enigszins ongelukkig, anderzijds gelukkig voor ons, de bal in eigen doel ! ( 2-2 op 91°min ) . De ref liet nog enkele minuten doorspelen maar de eindscore stond vast . We sleepten nog op karakter een punt uit de brand waar we achteraf toch blij mee zijn ! Nu volgt er voor ons een drieluik waar een 9 op 9 realistisch moet zijn . Met drie ploegen  ( Zomergem-Vinderhoute en Kaprijke-Bentille ) die onder ons gerangschikt staan moeten we ons puntenaantal kunnen opkrikken en in de buik van het klassement een plaatsje veroveren . Afwachten deze week hoeveel speeldagen Cazaerck zal krijgen , we duimen voor een  eerder milde straf !    

Belzele speelde met : S.Comeyne – J.De Langhe – K. Schynkel – A.Cazaerck – A.Yurtay – B.Van Leene – S.Schauvliege – J.Van Driessche – A.Oduro – M.Panhuysen – J.Verdegem  

Res : A.De Puydt- C.Lecluyse- T.Van Hecke – T.Van Acker

Verslag : GC Koen C


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *