KFCE Belzele – SK Vinderhoute 1 – 0


Wedstrijdverslag 20° competitiematch 2022-23

“ Wedstrijd verdiende geen schoonheidsprijs maar toch drie punten erbij ! “

Afgelopen zaterdag ontvingen wij de buren van SK Vinderhoute . Het tweede luik van drie met het opzet om tegen het krokusverlof een 9 op 9 te scoren en ons op die manier naar een negende plaats in de rangschikking te brengen .

Vorige week op Zomergem zagen we ook al dat we toch zeer moeilijk het spel kunnen maken en tegen mindere tegenstrevers goed combineren er zeer moeilijk uitkomt . Dit was tegen SKV niet anders want we hadden het echt niet “ voor een pan eieren “ zoals men het in de volksmond zegt .

De beginfase was voor de roodhemden die ons gedurende het eerste kwartier het vuur aan de schenen legden . Gelukkig konden we rekenen op een zeer attente Steven Comeyne die tot twee maal toe de meubelen redde en zijn netten schoon hield . Wij van onze kant bakten er aanvallend zeer weinig van en Vinderhoute was beter . Toen op het half uur de eerste assistent het reglement op de letter volgde en zag dat de bezoekende doelman Laton “ een friekie “,  komt uit het Engels free kick , beging . ( De bal uit de hand buiten de grote rechthoek uittrappen ). Bijgevolg een rechtstreekse vrije trap net vóór de grote baklijn . Sam Schauvliege achter de bal en diens harde knal belandde na déviatie via de muur in doel ( 1-0 ) . Toch wat bevrijd volgde een beter Belzele tot aan de rust en de 2-0 was in de maak el kende Ali Yurtay pech toen zijn schot op de kruising belandde en een dubbele voorsprong er niet kwam .

Over de tweede helft kunnen we zeer kort zijn want het spel verwaterde en langs beide kanten werd er alleen maar gebikkeld en was attractief voetbal heel ver te zoeken . Buiten een mooie kopbal na hoekschop van A.Oduro goed gered door Laton en een uitstekende redding van andermaal Steven Comeyne in de rechterbenedenhoek op een verraderlijk hobbelend schot, werd er niet veel meer te noteren in deze ondermaatse derby . Het enige positieve is dat we drie punten rijker zijn en het beoogde objectief om volgende week op Kaprijke- Bentille een derde overwinning op rij te boeken er nog steeds in zit . Al zal het veel beter moeten zijn vooral offensiever beter uit de verf komen dat is de boodschap .

Matisse Panhuysen kreeg zijn derde geel gepresenteerd en is samen met Arne Cazaerck ( 2° en laatste speeldag ) geschorst . We recupereren Thomas Mattheeuws en verdedigend Tom Van Leene die terug blessure vrij is . Ook niet te vergeten dat bij de beloften onze jonge gasten ( vorig jaar nog U17 ) het uitstekend doen en zo de concurrentie met eerste elftal scherp houden wat onze trainers zeker niet ontgaan is !!

Belzele speelde met : S. Comeyne – J. De Langhe – K. Schynkel – R. Colpaert – A. Yurtay – B. Van Leene – S. Schauvliege – J. Van Driessche – A. Oduro – M. Panhuysen – J. Verdegem  

Res : C.Lecluyse – D.Goeman – Q.Smekens – T.Van Acker

Verslag : GC Koen C


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *