KFCE Belzele – SK Lochristi 0 – 3


Wedstrijdverslag 22° competitiematch 2022-23

“ Efficiëntere bezoekers halen het met een overdreven uitslag van een zeer verdienstelijk Belzele  “

Coach Filip Bauters moest voor deze wedstrijd vooral voorin sleutelen aan het team . B.Van Leene nog lichtelijk geblesseerd van  tijdens de opwarming op Kaprijke-Bentille startte op de bank uit voorzorg . C. Lecluyse , M.Panhuysen waren afwezig en A.Oduro verkoos al eerder deze maand om te stoppen. Bijgevolg werd A.Cazaerck als gelegenheidsaanvaller naast J.Van Driessche uitgespeeld om voor aanvallende impulsen te zorgen .

De klok was nauwelijks de 60″ gepasseerd toen bezoeker Charles Ghyselinck de paal raakte, maar ook aan de overkant viel snel een kans te noteren. Arne Cazaerck kon echter niet profiteren van het missertje in de Lochristi-defensie en besloot binnen bereik van doelman Victor Boone, die de geblesseerde Davy Bracke verving. Het ging er bij momenten potig aan toe, maar de scheidsrechter liet heel veel toe. Het stevige spel van beide ploegen leverde nauwelijks goed voetbal, laat staan kansen op. Stefan Moens trapte een vrije trap recht op doelman Steven Comeyne en ook een kopbal   werd door onze thuisdoelman gepakt. De 0-0 ruststand was dan ook een logisch gevolg na de eerste 45′.

 Ook na de rust was aanvankelijk hetzelfde spelbeeld te zien, maar deze keer hield de ref de kaarten niet op zak en zwaaide te pas en te onpas met een geel karton. In tegenstelling tot de eerste helft vielen er wel kansen te noteren. De eerste was voor Belzele die een strafschop kreeg na een tackle van Louis Lemaitre op Jef Van Driessche . Vaste strafschopnemer Sam Schauvliege was aan de rust vervangen met een voetblessure en na enige twijfel nam A.Cazaerck de verantwoordelijkheid op zich om de penalty te nemen . Arne viseerde echter de vingertoppen van Victor Boone, die via de paal redding bracht. Jammer, een gemiste kans om op 1-0 te komen  en dat was voor Lochristi het sein om zich in de partij te knokken, maar Stefan Moens en Charles Ghyselinck vonden een sterke doelman Steven Comeyne op hun weg. Uiteindelijk klaarde SK Lochristi de klus rond de 60 min na een scrimmage voor doel belandde de bal ongelukkig in de goal . Het werd nog erger toen nog geen 5 min later Nkansah een vrije trap devieerde in doel ( 0-2 ) . Wij probeerden met de lange bal de bakens nog te verzetten om toch maar de aansluitingstreffer te scoren en dit leidde tot kansen. Doelman Boone onderscheidde zich op een mooie verre lob van A.Cazaerck door de bal vanonder de deklat te halen .In de slotfase ( 89° min ) bediende Halit Pala de vrijstaande Stefan Moens die voor een fel overdreven 0-3 zege zorgde voor het bezoekende Lochristi en KFCE Belzele de moed ontnam om een verdiende eerredder te scoren .

Volgende week gaan we op bezoek bij VV E.Hansbeke A . Terug een moeilijke partij maar met de ingesteldheid van afgelopen zaterdag moet zeker iets kunnen . De heenwedstrijd eindigde op een onverdiende 1-2 nederlaag iets wat we graag willen rechtzetten . Jef Van Driessche is wel geschorst wegens een derde gele kaart .  

Belzele speelde met : S. Comeyne – J. De Langhe – K. Schynkel – R. Colpaert – T. Van Leene –  A. Cazaerck – S. Schauvliege – J. Van Driessche – T. Van Hecke – Q. Smekens – J.Verdegem  

Res : B.Van Leene – V. De Greve – A. Yurtay – A. Van Der Gracht

Verslag : GC Koen C


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *