KFCE Belzele – SK Bellem                       4 – 0              


Wedstrijdverslag                           competitiewedstrijd 22                                             Datum : 25/02/2024

“ Klinkende overwinning en in 2024 nog steeds ongeslagen !”

Gisteren kregen we SK Bellem op bezoek . Zoals ik in het vorige verslag vermeldde was de intentie om onze positieve lijn door te trekken en de slechte heenwedstrijd ( 4-1 verlies ) goed te maken door terug punten te pakken.

De vele regen van de laatste dagen maakte het terrein zwaar en aangepast schoeisel was hier zeker aangewezen . Sommigen waren hierop niet voorzien en het werd dan ook bij wijlen een glijpartij . Dit beïnvloedde dan ook het spel en er werd dan ook bij momenten door de bezoekers stevig gebikkeld in het middenveld . Onze jongens probeerden wel maar het liep toch niet zo vlot , vooral in het middenveld hadden we minder grip op de wedstrijd . Bellem van zijn kant kwam via Staelens en de aalvlugge Kaba enkele malen dreigen maar onze defensie stond pal . De enige gevaarlijke actie langs onze kant kwam er op hoekschop toen een hoge weggewerkte bal op de bovenkant van de deklat belandde . Er heerste een gespannen sfeer want de zaken liepen niet zoals we de laatste weken gewoon waren te zien . Er werd dan ook gerust met een blanco-score 0-0 .

De tweede helft zagen we een herboren Belzele die eendrachtig en resoluut voor de aanval koos . Er werden ook enkele wissels en plaatsverschuivingen doorgevoerd en dat bracht al vlug zijn vruchten op . Tussen de 52° en 62° minuut kregen we een dolle tien minuten voorgeschoteld . Het middenveld had nu volledig Bellem in een greep en onze voorspelers werden goed aangespeeld . Jef Van Driessche opende die sterke periode met een schot-voorzet op links die in de verste rechterhoek belandde en de 1-0 op het bord bracht . Nog geen vijf minuten later was het terug prijs toen een gretig ingevallen Brent Van Leene op voorzet kon binnentikken . We hadden de smaak te pakken en Bellem was verdedigend het noorden wat kwijt uiteindelijk resulteerde het in de 3-0 toen de mee opgerukte, sterk verdedigende, Kobe Schynkel aan de verste paal op voorzet kon afwerken . Lang geleden dat we nog zo iets zagen van ons team die nu volledig de controle had over deze wedstrijd . De kers op de taart kwam er dan nog een kwartier later toen de tegenwoordig vlot scorende Jef Van Driessche zijn tweede van de namiddag kon afronden ( 4-0 ) .

Op die manier hadden we onze minder goede partij op Bellem ( terrein van VV Aalter ) in de heenwedstrijd ruimschoots goedgemaakt . De laatste minuten werden rondgemaakt en de verdiende overwinning vooral door een uitzonderlijke goede tweede helft was een feit . We behalen nu een zeer goed rapport met 4 x winst en 3 x gelijkspel in 2024 wat 15 op 21 opleverde . Volgende week een ander paar mouwen ,de verplaatsing naar het tweede geklasseerde Sparta Ursel . Op papier weinig kans maar met het huidige KFCEB is alles mogelijk !  

Belzele speelde met : L. Van Hecke – K. Schynkel –  A. Cazaerck – J. De Wulf – I. Van Der Cruyssen – M. Panhuysen – T. Van Hecke – A. Criel – J. Van Driessche  – J. De Groote – J. De Langhe

Res : V. Morel – D. Goeman – T. Akoda – B. Van Leene


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *