KFCE Belzele – KSC Exc-Mariakerke     3 – 0

Wedstrijdverslag competitiewedstrijd 19 Datum : 04/02/2024

“Deugddoende bevestigende overwinning !”

Jubileumwedstrijd voor Arne Cazaerck die vóór de wedstrijd werd gehuldigd voor zijn 250°wedstrijd in het eerste elftal van KFCE Belzele ( officiële beker en competitiewedstrijden tussen 2013 en 2024 ).

Belangrijke 6 punten-wedstrijd werd het gisteren tussen de twee buurtploegen die de punten voor het behoud broodnodig hadden . Op Mariakerke verloren we onterecht en onze jongens , dit jaar nog niet verloren , waren super gemotiveerd om de volle buit te pakken . Ondanks de geschorsten Van Hecke en Criel en de geblesseerden Smekens en Van Leene startte Belzele gezwind aan deze derby . De beginperiode ging gelijk op en er werd veel middenveldspel genoteerd met hier en daar enkele kansjes langs beide zijden . Tot rond de 27°minuut Jef Van Driessche op links naar binnen sneed en met een enig mooie plaatsbal in de rechterhoek keeper Everaert verschalkte (1-0 ). Mariakerke probeerde aanvallend daar iets tegenover te plaatsen en dit lukte bijna toen kapitein Davy Versprille zich éénmaal kon losmaken van zijn sterk spelende bewaker Jonas de Wulf en met een mooi geplaatst schot de deklat raakte . De gelijkmaker kwam er niet en zo gingen we de rust in .

Na de herneming had den Eendracht windvoordeel en zetten ze de paars-witte verdediging onder druk . Er volgende heel wat hoekschoppen maar die hadden aanvankelijk nog geen succes . Jubilaris Arne Cazaerck werkte hard centraal op het middenveld en werd daarvoor beloond . Op de 75° minuut kon hij zich op links vrijmaken en trof hij met hard gericht schot in de rechterbovenhoek raak wat ons op rozen zette met een voorsprong van 2-0 . Excelsior was van slag en bracht gedurende het laatste kwartier weinig of geen echt doelgevaar met zich mee . Wij van onze kant lukten dan nog de 3-0 na een door Cazaerck getrapte indraaiende hoekschop aan de verste paal ingekopt door de ingevallen Dario Goeman ( 85°min ) . De overige 5 minuten werden zonder noemenswaardige gevaarlijke acties afgewerkt en de broodnodige overwinning was binnen .

Graag wil ik vandaag de ganse Belzeelse ploeg vernoemen die “ de van moeten – partij “ tot een goed einde bracht en vooral de eerste clean sheet voor Steven Comeyne , iets wat vertrouwen geeft naar het verdere verloop van de competitie . Volgende zondag terug een derby thuis deze keer tegen Evergem Center . Terug een wedstrijd waar we in de heenmatch de betere waren maar toch verloren . Wij hopen op een positief gevolg en puntengewin wat ons dichter naar de buik van de klassering zou brengen .

Belzele speelde met : S.Comeyne ––K.Schynkel –   – A.Cazaerck –  – J.De Wulf – I.Van Der Cruyssen – M.Panhuysen – J.De Langhe – J.Van Driessche  – J. De Groote – R.Colpaert

Res : T.Akoda – D.Goeman – A.De Wispelaere – A.Yurtay

Verslag : GC Koen C.