KFCE Belzele – KFC Evergem – Center                        2 – 2              


Wedstrijdverslag                           competitiewedstrijd 20                                             Datum : 11/02/2024

“Derby eindigt onbeslist maar verdienden meer !”

In 2024 werd er nog niet verloren en onze jongens waren super gemotiveerd om ook gisteren de buren van Center puntenverlies aan te smeren en verder ongeslagen te blijven .

Het startte goed voor Den Eendracht want van bij het begin van de wedstrijd zette men de tegenstander goed onder druk en volgden er al enkele goede kansen . Op de 5°minuut was het al raak want een enig mooie combinatie op links werd door Arne Cazaerck in volley afgewerkt en liet zo doelman Goris het nakijken (1-0) .  Belzele zette door en in het eerste kwartier volgden nog goede pogingen van De Wulf en De Groote maar telkens was een attente Brian Goris daar om een ruimere voorsprong te vermijden . Evergem kwam nu ook geregeld de neus aan het venster steken en dreigde enkele malen tot het ook lukte voor hen . Op vrije trap kon Joshy Hertschap met het hoofd milderen en de bordjes stonden gelijk ( 1-1 op de 16°min ) . Voor de rest van de eerste helft noteerden we wisselende kansen tot op de 41° min een ongelukkig handspel ( bal op een uitgestrekte arm ) in onze verdediging met een strafschop werd bestraft . Joshy Hertschap trapte die zuiver in de linker benedenhoek buiten bereik van Steven Comeyne (1-2 ) . Tevens de ruststand .

Na de koffie was het vooral Belzele die de druk opvoerde en ondanks het zware veld dat door enkele fikse buien moeilijker bespeelbaar werd , zagen we meerdere malen goede combinaties . Evergem van zijn kant was vooral op verdedigen aangewezen en probeerde vooral met lange ballen om hun voorlinie te bereiken . De kansen kwamen maar het doelpuntje liet op zich wachten . Enkele gevaarlijke standjes in de grote rechthoek van Center werden telkens weggewerkt en het spel werd dan ook wat grimmiger eigen aan een onvervalste derby . Het gebeurde dan toch, toen op de 76° min een terechte penalty ons werd toegewezen . Arne Cazaerck nam zijn verantwoordelijkheid en trapte ,identiek zoals Center het voordeed, keihard de 2-2 in het bezoekende doel . Dit gaf ons moed want nu was het van “ erop en erover “ met nog een 10 tal minuten te gaan . Belzele bleef Evergem belegeren  op zoek naar de overwinning maar hun defensie hield stand . De gemoederen liepen op het einde tussen beide teams op maar een strak leidende ref Jeroen Vanlerberghe hield de teugels goed vast tot op het einde en floot uiteindelijk deze derby af een gelijkspel als einduitslag .

Volgende week de verplaatsing naar Lotenhulle die in principe 3 punten moeten opleveren . Maar het zal toch opletten te zijn want zij wonnen hun partij dit weekend thuis tegen Kaprijke-Bentille . We zullen terug volle pond moeten geven om de puntjes binnen te halen en zeker de tegenstander niet te onderschatten . De rémonte naar die 10°plaats wordt verder gezet wat onze gemoedsrust aangaande het behoud moet bevestigen .  

Belzele speelde met : S. Comeyne – K. Schynkel –  A. Cazaerck – J. De Wulf – I. Van Der Cruyssen – A. Criel – T. Van Hecke – J. De Langhe – J. Van Driessche  – J. De Groote – R. Colpaert

Res : Q. Smekens – D. Goeman – A. De Wispelaere – B. Van Leene

Verslag : GC Koen C.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *