KFCE Belzele – KFC Evergem Center 0-2


Wedstrijdverslag 9° competitiematch 2022-23 29/10/2022

“ Center winnaar na minder hoogstaande derby “

Deze derby startte met een eerder verzwakt KFCEB wegens het ontbreken van meerdere sterkhouders . Zowel Cazaerck, Schauvliege , Tim Van Hecke , De Puydt en Goeman waren niet inzetbaar . De Langhe keerde terug uit schorsing en ook Colpaert zat in de kern na zijn blessure . Tegen een toch niet zo superieur Center was onze jonge ploeg zeker niet kansloos want beide ploegen telden evenveel punten na 8 wedstrijden .

Over de eerste helft kunnen we zeer kort zijn want langs beide kanten waren er slechts twee noemenswaardige open kansen te noteren , mooi verdeeld over de twee teams . Een vrije schietkans voor Brent Van Leene en aan de overzijde één gevaarlijke actie van Evergem die door Steven Comeyne onschadelijk werd gemaakt . Een derby waarvan we bij het ingaan van de rust al duidelijk bleek wie er zou scoren hoogstwaarschijnlijk de 3 punten zou binnen halen .

Tijdens het aanvangskwartier van de tweede helft zagen we een gretiger Eendracht maar zoals we dit seizoen al meerdere malen opmerkten blijven we in de zone van de waarheid in gebreke . Kansen voor terug Brent Van Leene ( mooi gestopt door keeper Goris ) en een strak schot van Jef Van Driessche ( net over ) kenden net geen succes . Evergem echter antwoordde met snelle tegenaanvallen waarvan er één het openingsdoelpunt opleverde . De mee opgerukte verdediger De Block kon een afgeweerde bal afwerken en zo de 0-1 op het bord brengen ( 58°min ). Belzele probeerde te reageren in de daarop volgende minuten met meer druk maar de sterke geel-rode defensie gaf geen krimp . Ook geen toeval want ondanks hun minder goede klassering behoren zij bij de minst gepasseerde ploegen van 3°A ( slechts 9 tegendoelpunten ). Wat onze jongens alsnog probeerden, scoren lukte niet en toen op de 85°min op een tegenaanval Evergem er 0-2 van maakte was ons lot definitief bezegeld . Zelfs de eerredder zat er niet meer in en een goede 5 minuten later floot ref Soenen de zoveelste Evergemse derby af met Center als overwinnaar na een eerder minder hoogstaande wedstrijd .

Volgende week een moeilijke verplaatsing naar SK Wachtebeke . Zover ik weet pakken we daar gewoonlijk weinig punten . Ook zo een ploeg die het vooral van zijn thuiswedstrijden moet hebben op hun relatief klein terrein . We hopen op de terugkeer van diverse afwezigen !!

Belzele speelde met : S.Comeyne – T. Van Acker –K. Schynkel –J.De Langhe– A.Wittevrongel – T.Van Leene – C.Lecluyse – B.Van Leene – J.Verdegem – M.Panhuysen – J.Van Driessche

Res : Ringoot B. – J. De Groote – R.Colpaert – A.De Wispelaere

Verslag : GC Koen C.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *