KFCE Belzele – KFC Evergem Center 0 – 1  


Terug met de voetjes op de grond na matige derby !  

Een derby blijft speciaal en dan vooral tegen Center is Belzele gewoonlijk toch nog iets meer opgeladen om deze wedstrijd aan te vatten . Zonder Gurkan Duerer die vorige week na een sterke partij op Maldegem met een hamstering-blessure forfait moest geven en tevens zonder beide trainers Van Durme ( Corona ) en Bruggeman ( Weekend ) maakte de voorbereiding voor deze wedstrijd met inzet niet optimaal . Verdegem keerde wel terug uit schorsing maar is ook niet de man met het scorend vermogen,  iets wat wij onvermijdelijk missen .

Zoals de titel van dit verslag aangeeft was het samengevat een matige derby wat mooi voetbal betreft enerzijds maar dan wel grimmig en toch wat spanning op het einde anderzijds . De eerste helft hadden de bezoekers duidelijk meer balbezit en dreigden ze regelmatig met gevaarlijke hoekschoppen . Belzele van zijn kant kon offensief weinig dreigen en verdedigde vrij goed . Een stom foutje bij het uittrappen belandde centraal bij de ongedekte Kevin Kesteloot die vrij kon oprukken en met een ver en mooi gericht afstandsschot onze keeper Ringoot verraste 0-1 op de 25°min . Als tegenreactie kort daarna noteerden we een open kans voor onze vlugge flankverdediger Dries Verclyte die zijn doorbraak op rechts door de Evergemse doelman gestuit zag .

Na de herneming terug een beetje hetzelfde spelbeeld , Center op zoek naar een geruststellende tweede treffer en wij die met hand en tand verdedigen maar er veel te weinig kunnen uitkomen laat staan gevaarlijk zijn om tegen te scoren . Tot tweemaal toe komen we goed weg met een bal op de lat en op de paal met nog een kwartier te spelen en van dan af oefenden we iets meer druk en hadden we nog enkele kansen . Super grote kansen kan je het niet noemen vermits die vlug onschadelijk werden gemaakt voornamelijk door de doelman en hun defensie . De factor geluk bleek ons in de zone van de waarheid terug niet gegund want geenenkele afgeweerde bal kwam eens goed terecht bij één van onze jongens .

Conclusie : hard gewerkt zonder gewin !! Opmerkelijk is dat we te weinig wegen op een verdediging . Niemand die vooraan eens de bal wat langer kan vasthouden om daarna kansen te scheppen en gevaarlijk te zijn . Volgende week zal het van moeten zijn op Zomergem die 3 punten meer telt en evenzeer op de sukkel is . Daar winnen zou een enorme boost geven , de moraal opkrikken en ons hopelijk energie geven om ook de laatste twee resterende wedstrijden van de heenronde met een beter gevoel te kunnen aanvatten .

Belzele speelde met : B. Ringoot – Colpaert – A.De Wispelaere – Cazaerck – S.Van Driessche – Saouti – S.Schauvliege – Verdegem – Schynkel – D. Verclyte – De Puydt  

Res : Van Der Gracht – Goessens – Goeman – Van Driessche J.

Verslag : Koen C. ( GC en vervangende coach voor deze wedstrijd )


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *