KFCE Belzele – KFAC Waarschoot        2-1

Wedstrijdverslag                           competitiewedstrijd 25                                             Datum : 17/03/2024

“ Zekerheid rond behoud staat zo goed als vast na mooie zege !”

Ondanks de geschorsten Inaki Van Der Cruyssen , captain Jelle De Langhe en de nog steeds geblesseerde Steven Comeyne hadden we vandaag de kans om tegen eindrondekandidaat KFAC Waarschoot een stap dichter te zetten naar zekerheid omtrent het behoud . Na de 0 op 6 tegen de nummers twee en drie in de rangschikking waren onze jongens super gemotiveerd om terug aan te knopen met een overwinning als zou dit geen sinecure worden tegen de op dreef zijnde “ Leeuwkens “ uit Waarschoot .

De wedstrijd startte met wisselende kansen voor beide teams al hadden wij het meeste balbezit en vertoefden we het meest op de helft van de tegenpartij . Het waren echter de bezoekers uit groot Lievegem die op voorsprong kwamen toen er op de 18° minuut na hoekschop slecht werd gedekt aan de tweede paal en de lage harde voorzet door het midden door Noteboom droog werd binnengetrapt 0-1 . Wij toch wel een beetje van slag en we zagen dat Waarschoot ook beter in de match kwam . Gelukkig bleven we niet bij de pakken zitten en naar het einde van de eerste helft werden we dreigender . Na enkele kansjes lukte Jef Van Driessche zijn tiende van het seizoen toen hij een mooie combinatie via De Wulf – Van Hecke in de linkerbenedenhoek afrondde 1-1 op de 39°minuut . Dit was tevens de ruststand .

Een tweede periode met een gelijkaardig spelbeeld nam aanvang en wat opviel dat er in het middenveld hard gebikkeld werd voor elke meter en dat beide défensies zich uitstekend van hun taak kweten . Toch lukte het ons om op voorsprong te komen . Na hoekschop belandde een afvallige bal bij Quinten Smekens die hard uithaalde op doel , zijn schot week ietjes uit en belandde in het bezoekende doel , Belzele in het voordeel en de bordjes wezen 2-1 . ( 56°min ) . Met nog meer dan een half uur te spelen kon het nog alle kanten uit . Onze jongens echter hadden de wedstrijd onder controle en konden met wat meer geluk de voorsprong nog uitdiepen maar een attente Waarschootse doelman hield Jef Van Driessche van zijn tweede treffer . We scoorden de 3-1 na een enig mooi opgebouwde aanval via 4 verschillende spelers maar het hakballetje van Arne Cazaerck werd wegens een twijfelachtige buitenspelpositie afgekeurd . Op het einde dreigden de Leeuwkens nog om toch maar een puntje uit de brand te slepen maar iedereen bij ons stond pal en bleef het zo een verdiende mooie overwinning voor Den Eendracht .

Wel wil ik de volledige Belzeelse ploeg feliciteren voor de inzet met als gevolg dat het behoud nu praktisch gegarandeerd is . Wel spijtig dat er terug te veel gele kaarten vielen en we terug met enkele geschorsten zitten volgende week . Ook pech voor Arne Cazaerck die in het begin van de wedstrijd een vingerbreuk opliep , speelde wel zijn volledige match uit maar zal nu toch een drietal duels moeten missen !

Belzele speelde met : L.Van Hecke ––K.Schynkel –  B.Van Leene – J.De Wulf – M.Panhuysen – Q.Smekens – T. Van Hecke – A.Criel – J.Van Driessche  – A.Cazaerck – R.Colpaert

Res : T.Akoda – J.Vermeire – D.Goeman

Verslag : afg. Koen C.