KFCE Belzele – KFAC Waarschoot 1 – 2


Wedstrijdverslag 29° competitiematch 2022-23

“ Steeds hetzelfde liedje, terug niet beloond voor het harde werk “

Gisteren onze laatste thuiswedstrijd van het huidige seizoen . Deze match werd vooraf gegaan door een pré-foot etentje voor onze trouwste supporters en sympathisanten ( ongeveer 45 ) die genoten van de kalkoenrollade , seizoengroenten , fruit en krokketjes .

Tegenstander van de dag : KFCAC Waarschoot . De bitsige wedstrijd uit de heenronde in gedachte mochten we ons terug aan een gedreven en agressieve ploeg verwachten . Ook al hebben ze niets meer te winnen of te verliezen in de rangschikking het ging hier weer voor de prestige ( en ook wel voor de premie zeker ) . Terug geen assistenten voor de ref,  dus hoopten we wel stiekem op een betere leiding dan vorige week op Heusden .

Het startte goed voor ons want reeds vroeg in de wedstrijd kregen we een strafschop toegewezen na een handspel in de Waarschootse grote rechthoek . Ondanks er personen waren aangeduid om de elfmeter te nemen was er twijfel en aarzeling wie er nu die ging geven . Brent Van Leene nam de verantwoordelijkheid op zich maar trapte op de buitenkant van de linker doelpaal , weg voorsprong ! De wedstrijd ging goed over en weer maar werd vooral bemoeilijk door de minder goede staat van ons terrein en tevens door het agressief en bij wijlen onsportief spel van de bezoekers . Desondanks komen we net voor de rust op 1-0 voorsprong nadat een verdienstelijke Tybo Van Acker met een mooi geplaatst schot in de rechterbenedenhoek de doelman verschalkte . Na de koffie een nog harder en nijdiger Waarschoot en dat loonde want enkele onder ons laten zich terug vangen en bekopen het dan met een gele kaart ( we kregen er terug 4 gisteren , zij slechts 1 ) . Een voorsprong vasthouden lukte terug niet en op de 53°min kon Meese via een snelle omschakeling nadat aan de overkant de Waarschootse doelman een schot van Cazaerck pareerde de daaruit vloeiende tegenaanval succesvol afronden (1-1 ) . Op dat moment schieten we als ploeg te kort om weerwerk te bieden en het gevolg kan men al vlug raden want  20 min later later kwamen “ De Leeuwkes “ op voorsprong via Verstraete die simpelweg een voorzet van op links kon afronden (1-2 ) .  Belzele zette nog alles op alles om nog een verdiend puntje uit de brand te slepen maar tevergeefs . De score bleef onveranderd tot op het einde en gedurende de laatste 10 minuten konden we geenenkele waardige scoringskans langs onze zijde noteren !

Terug een nederlaag waar we minstens een gelijkspel verdienden , het zoveelste dit seizoen . Maar een troost is dat we al enkele weken gered zijn en nu vooral kunnen uitkijken naar de derby volgende week op Evergem Center . Daar nog eens winnen zou het seizoeneinde toch nog wat kleur geven !

Belzele speelde met : S. Comeyne – J. De Langhe – K. Schynkel – M. Panhuysen – J. Van Driessche – A. Cazaerck – T. Van Acker – C. Lecluyse – B. Van Leene – Q. Smekens – R. Colpaert  

Res : A. Van Der Gracht – T. Van Leene – N. De Wispelaere – T. Van Hecke

Verslag : GC Koen C


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *