KFCE Belzele – FC VV St.-Denijs Sport 0 – 2


Wedstrijdverslag 10° competitiematch

Terug een lichtpuntje maar beloning blijft uit !

Na de training donderdagavond was het hoog tijd dat er een groepsgesprek werd gehouden met de aanwezige kernspelers, trainer en enkele hoofdbestuursleden . Als GC en tevens afgevaardigde startte ik het overleg met de vraag aan de spelersgroep wat de cijfers 9-6-41-0 die ik op het secretariaatsbord schreef betekenen . Nee dit waren geen lotto cijfers maar wel degelijk harde realiteitsgetallen van ons huidig klassement . Als je als ploeg na 9 wedstrijden slechts 6 maal scoorde , 41 doelpunten incasseerde en nog steeds geen enkel punt hebt : dan scheelt er duidelijk iets !!

Er werd een goed half uur van gedachten gewisseld wat eigenlijk door iedereen positief werd ervaren en deugd deed om de heersende malaise te bespreken . Wat er allemaal aan bod kwam zal ik hier niet in dit verslag aangeven maar ik ben blij om te melden dat gisteren lichtpunten in het spelniveau van KFCE Belzele merkbaar waren ondanks opnieuw een nederlaag tegen een fysiek sterker en meer ervaren tegenstander .

Het was de bedoeling om het eerste kwartier ongeschonden door te komen en wie weet voor het eerst dit seizoen op voorsprong te komen . Dat eerste lukte maar scoren blijft het hekelpunt en ondanks het goed meevoetballen slikken we op de 29°min een eerste tegendoelpunt via topscoorder Schoonjans . Wij probeerden daarna uit één van de weinige kansen op gelijke hoogte te komen maar waren te onmondig in de zone van de waarheid . Wat er nog bijkwam is dat een eerder zwak leidende ref een strafschopfout op Riyah ten onrechte simpelweg wegwuifde . Net voor de rust stak diezelfde Schoonjans ons nog dieper in de put door een dekkingsfout ongenadig af te straffen ( 0-2 ) . In de tweede helft zagen we een wisselend spelvertoon met veel middenveldspel en weinig kansen langs beide zijden . Het geluk om de aansluitingstreffer aan te tekenen kwam er niet en zo bleef de eindscore op het bord .    

Conclusie : Lichtpunten merkbaar maar geen beloning !! Volgende week de confrontatie met de ongeslagen leider Maldegem ! Hopelijk opnieuw geen pandoering maar een vervolg van de goede prestatie van zondag . Misschien mogen we dromen van een klein mirakel om tegen de sterkste ploeg van de reeks iets te rapen , voetbal kan raar zijn !!!!

Belzele speelde met : B. Ringoot – Riyah – Smet – Cazaerck – Verdegem – Saouti – S.Schauvliege – G.Duruer– J.Van De Velde – D. Verclyte – De Puydt  

Res : Van Der Gracht – A.De Wispelaere – N.De Wispelaere – Van Leene

Verslag : GC Koen C.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *