KFCE Belzele – FC St.-Kruis Winkel 0 – 5


Wedstrijdverslag 27° competitiematch 2022-23

“ Te zware terechte nederlaag tegen een sterk en solide St.-Kruis ! “

De dag vóór De Ronde werden de hemelsluizen volledig open gezet gedurende de ganse dag en met de vele regen die er ook al op vrijdag uitviel was de middenstrook ons terrein herschapen in een sompige glibberige massa . Aanvankelijk dachten dat we dat dit misschien wel, in ons voordeel kon spelen vermits de bezoekers gewoon zijn om op hun kunstgrasveld te spelen . Dit was echter een vergissing want St.-Kruis was in alle opzichten een maatje te groot voor ons .

Als derde in de rangschikking en met het oog op de eindronde mochten de blauw-witten zich geen puntenverlies veroorloven en wij hadden het geweten . Er is duidelijk een groot verschil tussen de kop van het klassement en de ploegen zoals wij die hoogstens de tiende plaats kunnen behalen . Dit zagen we gisteren duidelijk .

Al vlug stond Belzele terug in het krijt toen Balkan op de 6°min een vrije trap onder de muur in de linkerbenedenhoek hard binnen trapte (0-1) . Terug achtervolgen ! We proberen wel met veel moed en inzet maar het blijft te slordig en vooral te onmondig om te scoren . Er waren slechts twee kansjes in de eerste 45 min , een lob van Cazaerck op het dak van het doel en een gered schot van Brent Van Leene . St.-Kruis van zijn kant wist dan wel net vóór de rust de score te verdubbelen ( 0-2 , 40°min ).

De tweede periode ging voor beide ploegen gelijk op en zowel voor ons als de bezoekers kwamen er kansen maar beide doelmannen kwamen telkens goed tussenbeide . Het veld werd zwaarder en zwaarder wat combineren sterk bemoeilijkte en er vooral op fysieke kracht werd gevoetbald . Daarin was St.-Kruis veel beter en wonnen zij vrijwel alle duels . Dit resulteerde op de 66° min tot de 0-3 via Ingels die met een krachtig en mooi dropschot Steven Comeyne geen kans liet . Tot kort voor het einde veranderde er niets ondanks nog een goede kans voor Brent Van Leene die goed gered werd door een sterke bezoekende doelman . Concentratieverlies tijdens de laatste 5 minuten van de wedstrijd ( idem zoals tegen Watervliet ) kostte ons nog twee doelpunten wat het verlies nog zuurder deed aanvoelen . Scheidsrechter Serge De Wever die deze match in goede banen leidde ( zonder kaarten ) en zich  een mentor toonde voor zijn twee jeugdige assistenten floot dan ook deze voor ons vlug te vergeten wedstrijd af dit na 90 minuten de wet van de sterkste te hebben ondergaan .

Volgende week de verplaatsing naar SK Heusden . Beiden hebben we niets meer te verliezen of te winnen maar wij hopen toch daar beter te spelen en nog wat puntjes mee te pikken !!  

Belzele speelde met : S. Comeyne – J. De Langhe – K. Schynkel – M.Panhuysen – T.Van Leene– A.Cazaerck – S .Schauvliege – T. Van Hecke – B. Van Leene – Q. Smekens– J.Verdegem  

Res : A.Van Der Gracht – T.Van Acker – J.Van Driessche en R.Colpaert

Verslag : GC Koen C


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *