KFCE Belzele – FC Lembeke 2-2

Wedstrijdverslag                           18° competitiematch

Verdiend punt na modderveldslag !!

Het regende met bakken op zondag 6/2 met als gevolg dat het spelen van deze wedstrijd totaal niet te voorspellen werd want ons terrein lag er “ verzopen “ bij . Op het moment dat de scheidsrechter samen met de assistenten het veld betrad regende het niet en waaide het stevig zodanig dat het volgens hen nog net kon om te starten . Iedereen wist dat het een veldslag ging worden en normaal voetbal quasi onbestaande zou zijn .

Wij van onze kant kwamen met een onuitgegeven team aan de aftrap wegens schorsingen en een groot aantal skiërs die in het Franse Alpe Duez op de latten staan ( of is het “op de lappen zijn” ) tegen een ervaren FC Lembeke die de top 5 ambieert .

Het kon terug niet slechter starten want op de 3°min kregen we een strafschop tegen, meer veroorzaakt door het uitglijden tegen een gewillig vallende Lembeekse aanvaller.  Te streng beoordeeld met een goedkope penalty die direct omgezet werd ( 0-1 ) . De eerste helft kwam het voorspelde gevechtsvoetbal in de modder tot uiting en beide ploegen kregen enkele scoringskansen maar konden die niet verzilveren .

De tweede helft startte en als bij wonder zagen we een furieus Belzele die in nog geen 10 minuten tijd op voorsprong kwam . In eerste instantie via een mooi geplaatste bal van Nathan De Wispelaere na een collectief opgezette aanval en vervolgens via een sublieme vrije trap van Tom Van Leene in de linker winkelhaak vanop ruim 25 meter ( 2-1 ) . Den Eendracht op rozen in het slijk zou men zeggen maar het geluk was van korte duur want nog geen 5 minuten later rondde Depaepe een aanval af en de bordjes stonden in evenwicht .

Lembeke voerde terug de druk op en tot overmaat van ramp werd Kobe Schynkel na een zeer licht trekfoutje zwaar bestraft met de rode kaart , wij met 10 met nog 25 minuten te spelen . Iedereen dacht al aan terug een nipte nederlaag maar op karakter en met een goede organisatie van onze defensie konden we verdere tegendoelpunten vermijden . Tevens een dikke pluim voor onze beide U-17 jongens Yente en Tobian die op het einde nog voor de leeuwen werden gegooid maar het uitstekend deden .

Conclusie : Een punt die als een overwinning smaakt maar ons terrein volledig omgeploegd na een ware veldslag tegen geen superieur Lembeke .

Komende zaterdag de verplaatsing naar Meetjesland ! Jef Van Driesssche komt terug uit schorsing en tevens recupereren we de studenten Sam Schauvliege en Stef Smet . Lecluyse is geschorst en op de ski-reizigers kunnen we pas rekenen de week erna !!

Belzele speelde met : B. Ringoot – Van Leene – S.Van Driessche – Saouti –Lecluyse  –Schynkel – D. Verclyte –Verschuere – Vande Velde- Colpaert- N.De Wispelaere

Res : Heyerick – Goetgebuer – Christiaen

Verslag : Koen C. ( GC )