KFCE Belzele – FC Kleit 2-5


Wedstrijdverslag                            17° competitiematch

Koud gepakt op stilliggende fases net zoals in de heenwedstrijd !!

Bij de start van het jaar 2022 was dit na een onderbreking van 6 weken competitievoetbal in 2°prov.A de eerste wedstrijd . Het feit dat we in september in derde zullen aantreden wordt stilaan onafwendbaar maar dit wil niet zeggen dat we met onze jonge groep er de brui aan geven . Samen met T1 Guy Van Durme, die aangaf te stoppen in mei, willen ze voor de resterende 13 wedstrijden het beste van zichzelf geven met de bedoeling toch nog wat punten te sprokkelen en vooral de laatste plaats in het klassement te vermijden .

De tegenstander gisteren was een taaie klant die vooral gekend staat voor fysisch voetbal en gevaarlijk op hoekschop  en vrije trappen gezien hun “ sturm und drang “, dus we waren gewaarschuwd . Toch denk ik dat het spreekwoord “ Een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen “ nog niet zo goed gekend is bij sommigen en voor we het wisten stonden we na 25min spelen op een 0-2 achterstand ( twee kopbalgoals ) na een vrije trap en een verre ingooi ! Gelukkig konden we ons wat herpakken en speelden we met momenten goed combinatievoetbal . Dit loonde en rond het half uur werd Lecluyse foutief gestopt in de grote rechthoek en kon Cazaerck via strafschop de aansluitingstreffer scoren . Dit was tevens de ruststand 1-2 .

De tweede helft startte en wij probeerden nu vlug meer druk te zetten om op gelijke hoogte te komen . Dit lukte echter niet want terug op stilliggende fase , een hoekschop ditmaal , werkte via het hoofd Vande Velde ongelukkig in eigen doel 1-3 . Alle goede voornemens waren terug weg en we maakten terug mee wat al het gehele seizoen voorvalt namelijk : ontgoocheling en direct de doodsteek met twee tegendoelpunten bovenop . Het laatste kwartier met 1-5 op het bord hadden we terug overwicht en op penalty kon onze vinnige ingevallen Poolse flankspeler Ogar Bartek nog milderen tot 2-5 .

Volgende week thuis tegen Lembeke heel wat afwezigen wegens skiverlof en schorsingen  . Het moment om nog meer jong geweld de kans te geven ! Wie weet zit er iets in , je weet maar nooit !! Ontbreken : Geschorst Arne Cazaerck ( 3°geel  en ski ) – Jef Van Driessche ( 2°speeldag na rode kaart op Sente ) , Stijn Goessens ( ski ) – Tybo Van Acker  ( ski ) – en nog enkele andere .

Belzele speelde met : B. Ringoot –Verdegem– Van Leene – S.Van Driessche – Saouti –Lecluyse  – Cazaerck – Schynkel – D. Verclyte – De Puydt – Vande Velde  

Res : Van Der Gracht– Goessens – Ogar B – De Wispelaere N.

Verslag : Koen C. ( GC )


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *