KFCE Belzele – FC Kaprijke-Bentille   3 – 1

Wedstrijdverslag competitiewedstrijd 16 Datum : 17/12/2023

“ Verdiende broodnodige puntjes na wedstrijd op karakter !! “

Laatste wedstrijd van 2023 en tevens de eerste van de terugronde . Tegen Kaprijke-Bentille behaalden we in de heenronde één van de povere twee overwinningen uit de heenronde en hopelijk konden we dit herhalen want de punten worden broodnodig om uit de dégradatiezone te geraken .

De wedstrijd startte met een offensiever Kaprijke dat ons de eerste 10 minuten domineerde en wij het vooral verdedigend moesten oplossen , gelukkig bleef de nul op het bord . na het kwartier kwamen we enkele malen gevaarlijk de neus aan het venster steken met kansen voor Van Der Cruyssen en een bedrijvige Van Driessche . Het spel ging wat op en neer en rond het half uur kon Jef Van Driessche na een rommelige fase voor het bezoekende doel de 1-0 binnentikken ( 28° min) . dit was tevens de ruststand .

De tweede helft nu vooral Belzele die de wet dicteerde en op zoek naar een tweede treffer werd de druk opgevoerd . Dit werd beloond , op de 68°min stuurde Jarne De Groote andermaal Jef Van Driessche in het straatje , Jef bleef kalm en werkte mooi naast de uitgekomen doelman beheerst af (2-0 ) . Het werd nog mooier want nog geen 5 min later mocht Arne Cazaerck, op rechts enkele meters vóór de grote rechthoek, een vrije trap geven . Diens hard laag schot kon de Kaprijkse goalie niet klemmen en de goed gevolgde sterk spelende Kobe Schynkel kon zijn eerste van het seizoen aantekenen (3-0) . Belzele op rozen , maar in voetbal mag men nooit te vroeg victorie kraaien want de bezoekers gaven zich nog niet gewonnen . Via een strafschop kwamen kort daarna op 3-1 en eerlijk gezegd mochten we op de 80°min een kaarsje branden want een na een afvallende bal belandde op de paal en verraste ei zo na keeper Comeyne en de aansluitingstreffer bleef gelukkig uit . De laatste 10 minuten bleven zoals we de volledige wedstrijd kunnen omschrijven , geen mooi combinatievoetbal maar andermaal een hard betwistte match waar wij gelukkig als overwinnaar uit de bus kwamen . Met 11 punten de winterstop ingaan is zeker niet het puntenaantal we verdienden . Hopelijk brengt 2024 meer puntenoogst en zal Dame Fortuna ons wat meer geluk brengen op die momenten waar puntengewin nodig zal zijn .

Eerst volgende wedstrijd in het nieuwe jaar is op 13/01 , dan trekken we naar het Henry Story-plein om er VV 9000 Gent te bekampen . Daar winst boeken is het volgende doel !

Langs deze weg wenst jullie trouwe verslaggever alle lezers een Zalige Kerst en een voorspoedig , gezond nieuw jaar 2024 !!

Belzele speelde met : S.Comeyne ––K.Schynkel – J.De Groote – A.Cazaerck – T.Van Hecke– J.De Wulf – I.Van Der Cruyssen – T.Akoda – J.De Langhe – J.Van Driessche – A.Criel

Res : J.Vermeire – M.Panhuysen – A.De Wispelaere – B.Van Leene