KFCE Belzele – FC Kaprijke-Bentille 1 – 1


Wedstrijdverslag                           11° competitiematch 2022-23

“ Met tien man puntje uit de brand gesleept ! “

Uitzonderlijk in zoveel jaren dat de eerste ploeg een thuiswedstrijd moest spelen tijdens ons traditioneel driedaags eetfestijn . Dit bracht heel wat organisatie met zich mee maar al bij al is alles goed verlopen op de kleine elektriciteitspanne na die zich op 3 minuten van het einde van deze match voordeed maar al vlug verholpen werd .

Het begon terug slecht ! Een “ oud zeer “ dat nog altijd blijft opspelen bij onze jongens is : het gefocust aan een wedstrijd starten !! Dit bleef terug in gebreke en na nog geen twee minuten spelen stonden we opnieuw 0-1 achter . De Kaprijkese spits Van Vooren kon ongedekt op een scherpe voorzet van op rechts naast Steven Comeyne mooi afwerken .  De bezoekers waren duidelijk de betere ploeg tijdens het eerste kwartier want zij waren gretiger en sneller op het middenveld . Kapitein Sam Schauvliege gestart met enigszins opspelende buikkrampen werd vervangen en stilaan kwamen we meer in de wedstrijd . Niet dat het een hoogstaande partij was want verder buiten één mooie actie via de tandem Van Acker – Van Driessche had Jef de grote pech dat zijn geplaatste bal op de dwarsligger strandde .

Een tweede periode ,die ongeveer net zoals in de eerste 45 minuten, aanmodderde met weinig attractief voetbal . De bezoekers konden hun voorsprong niet verder uitdiepen en wij waren ook minimaal dreigend . Veel gevechtsvoetbal op het middenveld met terug enkele gele kaarten tot gevolg typeerden het spelbeeld en het werd nog erger . Jens Verdegem werd aan de zijlijn ,recht tegenover de bezoekende supporters, foutief gestuit maar nam impulsief al liggend zeer licht revanche door een trapbeweging naar die speler uit te voeren . Het nr 8 bleef al kermend liggen gesteund door de joelende aanhang , tumult al om en je kan het wel raden : rode kaart voor onze nr.10 . Met nog een goed kwartier te spelen moesten we met tien verder en dat beloofde weinig goeds maar dit liep anders . De groen-zwarten waren de pedalen kwijt en met een man minder kwamen we onze neus aan het venster steken in zoverre dat Brent Van Leene kon gelijkmaken rond de 80°min op aangeven van Jef Van Driessche  ( 1-1 ) . Tijdens de laatste minuten hielden beide ploegen zich in evenwicht met enkele wisselende kansjes tot 3 minuten voor affluiten het licht uitviel zoals eerder vermeld in dit verslag . Zat er nu een mossel in de kabel ??? We weten het niet maar na een goede 10 minuten sloegen de lichten terug aan en kon de wedstrijd uitgespeeld worden met een puntendeling tot gevolg !

Volgende week trekken we naar KFAC Waarschoot , een sterke jonge ploeg , met een betere start en de vechtersmentaliteit van de laatste speelminuten van afgelopen zondag,  kunnen we misschien iets rapen daar bij onze Lievegemse buren !

Belzele speelde met : S.Comeyne – T. Van Acker –K. Schynkel – S.Schauvliege – V.De Greve – J.De Langhe – B.Van Leene – A.De Wispelaere – M.Panhuysen – J.Van Driessche – J.Verdegem  

Res : T.Van Leene – Yurtay A. – Goeman D.- R.Colpaert Verslag : GC Koen C.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *