KFCE Belzele – FC Goalgetters St.-Laureins: 1-4


Wedstrijdverslag 1° competitiematch

Na verdienstelijke partij duidelijk op waarde geklopt door titelkandidaat

Na een langverwachte heropstart van de competitie door de Coronaperiode , die het normale leven sinds maart 2020 volledig veranderde,  mochten we in 2°prov.A gisteren onder een stralend zonnetje terug van start gaan .

Ondanks een eerder belovende voorbereiding startten we deze wedstrijd met heel wat afwezigen . Wegens sleutelspelers op reis en enkele blessures deed onze coach noodgedwongen beroep op een zeer jeugdig elftal ( gemiddeld 22 jaar oud ) die de wei in moest tegen een zeer ervaren St.-Laureins met titelambities .

De match startte en al vlug zagen we het overwicht van de bezoekers die de wedstrijd dirigeerden en al vlug op voorsprong kwamen via Van De Moere . Wij konden daar weinig tegenover plaatsen en nog geen 10 min later wezen de bordjes al 0-2 via Van Loo die een mooie aanval op rechts afrondde. We zagen de bui al gangen en vreesden voor een afstraffing maar onze “ jonkies “ weerden zich dapper en na handspel in de grote rechthoek kregen we kort voor de rust een strafschop . Deze werd door Stef Smet in de herneming binnengetrapt ( 1- 2 ) . Met deze score aan de rust mochten we best tevreden zijn en hielden we uitzicht op een onverhoopt resultaat . Die gedachte was slechts van korte duur want “ Sente “ wou zo vlug als mogelijk de eindzege vastzetten . De 1-3 viel na een verkeerdelijk toegekende inworp die na twee vlugge balwisselingen door Q.De Muer werd afgerond . De doodsteek kwam er op de 67e min toen De Kesel  een afgeweerde bal door onze doelman Yasin In de 1-4  aantekende . In de slotfase kwamen onze jongens via Joachim Van de Velde en Cédric Lecluyse nog dicht tegen een tweede eerredder maar daar vonden ze telkens een attente doelman Anthony De Muer op hun weg .

Volgende week wacht de verplaatsing voor de derby naar SKDJ Lovendegem die tevens de eerste wedstrijd verliezend afsloot . Hopelijk recupereren we enkele spelers en hebben we de kans om iets te oogsten bij onze dichtste buren .

Belzele speelde met : Y. In – R.Colpaert – J.Verdegem – K. Schynkel – T.Van Acker – S.Schauvliege – C. Lecluyse – A. Saouti – S.Smet – T. Verschueren – D. Verclyte .  

Res : Van Der Gracht A – Van de Velde J. – De Puydt A. – De Wispelaere A.

Verslag : GC Koen C.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *