KFCE Belzele – Evergem 2020 0 – 0


Wedstrijdverslag                           14° competitiematch 2022-23

“ KFCE Belzele houdt ongeslagen leider in bedwang “

Afgelopen zaterdag kregen we het bezoek van de tot nu toe ongeslagen en tevens titelfavoriet Evergem 2020 . Deze derby zou op papier gezien de rangschikking eigenlijk geen probleem mogen geweest zijn voor de fusieploeg maar voetbal is geen exacte wetenschap met soms verrassende eindscores als gevolg .

Bij de bezoekers ontbrak een veelal bepalende speler wegens schorsing met name Tommy Jacobs maar verder stonden onze buren met hun sterkste opstelling . Wij misten een zieke Jef Van Driessche , momenteel goed in vorm, Tybo Van Acker , werkverplichtingen , en de tevens de geschorsten Matisse Panhuysen en Jens Verdegem . Onze T1 Filip Bauters moest dus terug sleutelen aan de opstelling van de ploeg die toch een mooie 7 op 9 bij elkaar speelde de recentste 3 wedstrijden . We wisten dat het zeer moeilijk ging zijn om deze positieve lijn door te trekken om voor de vierde keer op rij niet te verliezen maar gingen ons vel duur verkopen .  

Dit hebben we ook gedaan want vooral op karakter , inzet en teamspirit heeft iedereen “ zijn kop ervoor gelegd “ zoals men in voetbaltaal zegt .

De eerste helft zagen we duidelijk een heersende leider die overduidelijk meer balbezit had en vooral veel hoekschoppen afdwong maar een attente doelman Comeyne en een uiterst geconcentreerde thuisdefensie verhinderde dat Evergem2020 op voorsprong kon komen . Opvallend was wel dat men steeds hun topscoorder Jesse Brouwers zocht maar die zat goed in de tang bij Arne Cazaerck die hem zeer nauw schaduwde en hem geen duimbreedte liet om te kunnen toeslaan . Belzele zelf probeerde vooral op de counter te verrassen met enkele kansjes maar de 0-0 bleef op het bord tot aan de rust .

Met nog 45 minuten te gaan dacht de fiere leider dat het wel zou lukken om de openingstreffer aan te tekenen en onze jonge jongens het zouden begeven . Maar niks was minder waar , de bezoekers drukten Belzele vooral op hun speelhelft en hadden doorlopend balbezit maar alle pogingen werden door onze vier sterk spelende verdedigers gesteund door een wakkere thuisdoelman telkens onschadelijk gemaakt . Op de 64 min mochten we wel “ een kaarsje branden “ want 2020 deed op dat moment “ een Romelu’tje “ want men trof buitenkant paal . Hier kwamen we goed weg . De wedstrijd vorderde en voor ons was het echt “ pompen of verzuipen “ maar ons thuisschip hield stand dank zij de harde werkkracht van al onze spelers inclusief de invallers die vochten voor behoud van dat puntje dat achteraf als een overwinning werd gevierd . Het bleef na 96 minuten spelen een blanco-score ! Gouden punt voor ons en het tweede gelijkspel voor de sterke leidersploeg ! Ref Koen De Smet was gul met de gele kaarten want daar haalden wij een nipte overwinning 4-3 . Als gevolg missen we volgende week op VK Watervliet Kobe Schynkel en Dario Goeman die geelzucht hebben maar recupereren we terug Panhuysen , Van Acker en hopelijk een genezen Van Driessche .    

Belzele speelde met : S. Comeyne – A. Cazaerck – K. Schynkel –J. De Langhe– T. Van Leene – C. Lecluyse – B. Van Leene – R.Colpaert – A. De Wispelaere – D.Goeman – S. Schauvliege  

Res : A. Van Der Gracht – R. Eeckhout – T. Van Hecke – A. Yurtay

Verslag : GC Koen C


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *