KFCE Belzele – E.Vinkt A             3 – 0  


Wedstrijdverslag                           competitiewedstrijd 30                                             Datum : 28/04/2024

“ Seizoen afgesloten met verdiende overwinning !”

Uitzwaai-wedstrijd voor captain Jelle De Langhe die vóór aanvang door zijn voltallige familie in de bloemen gezet of beter gezegd met een biermand en beker werd verrast .

Jelle verloor de toss en Vinkt verkoos het voordeel van de stevige wind die gisteren duidelijk voelbaar was . Wind in de rug is niet altijd een voordeel want de best combinerende ploeg die niet met lange ballen speelt, zijnde Belzele,  haalde daar toch wel het beste voordeel uit . Dit resulteerde al in een eerste doelpunt na nog geen kwartier spelen toen een lage hard ingespeelde voorzet op rechts via Van Der Cruyssen nadat enkele spelers over de bal trapten aan de verste paal door Kobe Schynkel, vlot scorend de laatste wedstrijden, werd binnen gewerkt (1-0 ) . Vinkt probeerde het tij te keren maar onze verdediging stond pal en het waren vooral onze jongens die probeerden de voorsprong te verdubbelen . Ondanks enkele mooie aanvallen via de flanken kenden onze voorspelers nog geen verder succes en bleef deze score behouden tot aan de rust .   

De tweede periode zagen we een gelijkaardig spelbeeld met vooral wij als dominerende ploeg die verder afstand probeerde te nemen van de bezoekers . Rond de 60° min werd een dubbele wissel uitgevoerd en het centrale middenveld vervangen . We zagen dat Vinkt daar de bovenhand kreeg en de herop tredende Arne Cazaerck ( na zijn vingerbreuk ) en Dario Goeman werden ingebracht om terug wat meer grip op de wedstrijd te krijgen . Dit bracht op want nu volgden er enkele mooie kansen waarvan Brent Van Leene er één met het hoofd wist te verzilveren ( 2-0 op de 64°min ) . De laatste 25 minuten van dit seizoen verliepen met wisselende kansen voor beide ploegen met nog één uitschieter op het einde van de match ( 86°min ) toen onze assist-koning  Inaki Van Der Cruyssen  met een vrije trap, laag en hard , langs de grond Jef Van Driessche bediende die in één tijd mooi afrondde in de rechter benedenhoek en zo zijn 12° doelpunt aantekende (3-0 ) .

Plaatsvervangende en goed leidende ref.Martin Wieme blies niet veel later deze laatste competitiewedstrijd van 2023-2024 af . We eindigen met 33 punten en halen net niet de beoogde 10°plaats .      

Dank zij de 22 punten die we in de terugronde boekten konden wij het behoud ruim verzekeren . In september gaan we er terug tegen aan met die ambitie om een plaats in de linker kolom te bewerkstelligen . Het zal dan wel zonder jullie trouwvolle verslaggever zijn die verder aan de slag gaat terug als jeugdtrainer bij KFCE Belzele en de fakkel als afgevaardigde afgeeft . Het was mij een genoegen om de afgelopen 6 jaar het wekelijks verslag neer te pennen en jullie de weergave van de wedstrijden mee te delen .

Belzele speelde met : L.Van Hecke ––K.Schynkel –  B.Van Leene – M.Panhuysen – J.De Langhe – Q.Smekens – J.Van Driessche – A.Criel – I.Van Der Cruyssen – T.Van Hecke – J.De Wulf

Res : A.Cazaerck – D.Goeman – R.Colpaert – S. Verschuere                                                      

Verslag : Afg.Koen C.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *