KFCE Belzele  – Daring Maria-Aalter    3 – 4

Wedstrijdverslag 6° competitiematch 2023-24 Datum : 08/10/2023

“ Het blijft maar duren , terug een zure nederlaag ! “

Gisteren terug de kans om aan te knopen met de eerste overwinning van het seizoen . Met een eerder onuitgegeven ploeg gingen we van start want zonder 4 sterkhouders : Comeyne, De langhe,Schauvliege ( blessures) en Cazaerck ( weekend ) moest onze ploeg het mooie weer maken tegen een tegenstander die wij zeker aankonden .

Het startte al terug in mineur want op hoekschop kwamen we via een bezoekende kopbal al na 10 min op achterstand ( 0-1 ) . We hadden wel speloverwicht en beleefden niet zo lang daarna twee dolle minuten via het duo Van der Cruyssen – Lecluyse . Eerst scoorde Inaki op penalty na een fout op Cédric en nog geen twee minuten later lukte Cé na voorzet van eerstgenoemde met een kopbal zijn eerste van het seizoen . Achterstand rechtgezet en Belzele dan goed in de match (2-1 ) . Met het idee en hoop in gedachte om nog vóór de rust op een geruststellende 3-1 te komen werd echter in de kiem gesmoord want op een mistasten in onze verdediging werd het 2-2 . ( ruststand) .

Een tweede helft waar we zagen dat het vooral Maria-Aalter was dat het meest aan de bal was en wij greep verloren in het middenveld . Verdedigend zat het ook niet al te goed want hun vinnige flankaanvallers bleken veelal te snel en dreigden meer en meer . Het kon niet uitblijven want we werden op achterstand geplaatst toen op voorzet de bezoekers ongedekt en volledig vrij simpelweg de 2-3 op het bord brachten . Teken om terug wakker te schieten . Wat we ook deden en kort daarna kon gelegenheidsaanvoerder Brent Van Leene na mooie voorzet van Jelle Hurtecant met een rake kopbal de 3-3 aantekenen . Erop en erover dachten we maar we kwamen terug bedrogen uit want het viel stil en tot overmaat van ramp scoorde Maria-Aalter rond de 80’ minuut via de lastig te verdedigen Rahhab onbegrijpelijk de 3-4 . Volgens mij de enige discutabele fase wegens voorafgaandelijke trekfout van die aanvaller waar we de uitstekend leidende ref. A. Van den Broucke konden op aanspreken maar dit zijn natuurlijk vijgen na Pasen . Wij terug in het krijt . Het slotoffensief met nog enkele goede gelegenheden om nog een puntje uit de brand te slepen bracht geen verandering met zich mee ondanks de grote druk . Na een overtime van 5 minuten werd er uiteindelijk afgefloten en waren we er terug aan voor de moeite . Graag wil ik vermelden dat het deze keer niet aan het aanvallend compartiment lag . Als je drie maal scoort mag je nooit vier tegentreffers binnenkrijgen !!

Volgende week trekken we naar Kaprijke-Bentille . Het wordt stilaan vijf vóór twaalf om weg te geraken uit de kelder van het klassement . Wie weet is het dan de start van een productievere periode en kunnen er punten genomen worden .

Belzele speelde met : L.Van Hecke ––K.Schynkel – R.Colpaert –J.De Wulf – M.Panhuysen – T.Van Hecke– I.Van Der Cruyssen – C.Lecluyse – J.Van Driessche – Q.Smekens – B.Van Leene

Res : J.Hurtecant-  – A.Criel – J.De Groote-D.Goeman

Verslag : GC Koen C.